3 tips bij het kopen van een bureaustoel

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 tips bij het kopen van een bureaustoel

Tijdens de corona crisis hebben we allemaal veel thuis moeten zitten. Vele moesten ook ineens thuis werken, misschien was het in het begin wel fijn om thuis te zijn. Maar vele missen ook de luxe ergonomische bureaustoel die ze op werk hadden staan. Een goede stoel verbetert niet alleen je rug maar ook de werkkwaliteit. Nu we versoepelen kan je gelukkig wel terug.

Aan de andere kant is het ook heel fijn om nu de optie te hebben om thuis te werken. Zo kun je optimaal productief zijn en het meeste uit je dag halen. Maar dan heb je wel echt een nieuwe bureaustoel nodig! Wij hebben hier drie tips op een rijtje. 


Rug-ondersteuning 

Bij het kopen van een nieuwe bureaustoel moet je op een paar dingen letten. Als eerste, let op waar je hem koopt. Bij spinalis-ergonomischestoelen.nl hebben ze goede stoelen dus neem vooral daar een kijkje. Hier weet je ook zeker dat je een stoel krijgt die goed is voor je rug. Je wilt namelijk geen chronische rugklachten oplopen tijdens het werken. Ook kun je hiermee je postuur verbeteren en je wervelkolom ontlasten door actief en sterk te zitten. Het is heel erg belangrijk om je rug goed te ondersteunen. 

Kwaliteit en garantie

Als tweede moet je bij een nieuwe stoel goed kijken naar de kwaliteit en de garantie. Zo’n stoel ga je veel gebruiken en dus is er meer kans dat hij stuk gaat. Ga niet per se voor de goedkoopste maar juist voor de stoel met de beste kwaliteit. Vraag de winkelmedewerker om hulp als je twijfelt en zorg dat je een goede garantie krijgt. Zo kun je iets meer uitgeven maar weet je dat je een stoel voor lange tijd hebt, van de beste kwaliteit. Kortom: kies voor kwaliteit en check altijd de garantie van een stoel. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Uiterlijk

Als laatste, en deze is wel het meest voor de hand liggende. Maar zorg dat je bureaustoel er mooi uitziet. Het is natuurlijk niet het belangrijkste maar het is wel de stoel waar je bijna elke dag in gaat zitten. Als je in de ochtend binnenkomt is het die stoel die je verwelkomt naar je werkdag.

Bij het kiezen van de geschikte bureaustoel is het van belang dat je let op het design van de stoel. Kies bij voorkeur een stoel die past bij de rest van het kantoor of je thuiswerkplek.

Met zwart zit je altijd veilig maar misschien is het juiste leuker om een keer een nieuwe kleur uit te kiezen? We raden witte stoelen wel af, die vragen er alleen om bevlekt te worden.  Veel succes in het vinden van je nieuwe bureaustoel!

Andere bekeken ook