Vergelijk 1000+ bureaustoelen

Groot assortiment

Laagste prijzen

  • Home
  • >
  • Houten bureaustoelen

Houten bureaustoelen

Op zoek naar een houten bureaustoel ? Hier vind je houten bureaustoelen van de beste kwaliteit en meest voordelige prijzen.

Opzoek naar de ideale bureaustoel? Overweeg dan zeker een bureaustoel uit hout, want een houten bureaustoel heeft een unieke uitstraling die niet te evenaren is. Bij ons vind je een groot aanbod aan houten bureaustoelen in verschillende uitvoeringen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bureaustoel die bijna volledig uit hout is, een bureaustoel met enkel een houten zitting, een withouten bureaustoel, een donkerhouten bureaustoel, enzovoort. Er is dus altijd wel een bureaustoel volledig naar jouw wens!


stoel9


bureau79


leren chesterfield bureaustoel


chesterfield bureaustoel 2


industriele bureaustoel


stoel 85


Bekijk alle houten bureaustoelen

Een bureaustoel in hout is een meerwaarde voor je interieur

Bureaustoelen bestaan in heel wat verschillende uitvoeringen, maar een houten bureaustoel heeft toch dat ietsje extra. Houten meubels hebben namelijk een charmante en warme uitstraling, waardoor ze gezelligheid in je interieur brengen. Om die reden worden houten meubels vaak gebruikt in een landelijk of romantisch interieur. Toch passen houten meubels mooi in verscheidene interieurs. Het is een kwestie van het juiste model te kiezen en het goed weten te combineren.

Landelijk

Bij een landelijk interieur wordt er vaak gebruik gemaakt van hout, omdat het een natuurlijk materiaal is, en daar draait het allemaal om in een landelijk interieur. De perfecte bureaustoel voor een landelijk interieur is er dus eentje uit hout. Je kan kiezen voor een bureaustoel met een houten zitting, maar ook een houten bureaustoel met een stoffen zitting zorgt voor meer charme in je woning. Als je voor een stoffen zitting kiest, kies dan voor zachte, natuurlijke kleuren.

Industrieel

In een industrieel interieur is elegantie even belangrijk als gezelligheid. Een bureaustoel uit hout past hier dus perfect bij. Omdat er in een industrieel interieur vaak gebruik gemaakt wordt van zowel hout als staal, is de ideale bureaustoel voor je interieur dus eentje met beide materialen in verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een bureaustoel met een houten zitvlak en stevige stalen poten. Als je liever een bureaustoel kiest met een kleurtje, dan kan je kiezen voor hout in combinatie met volgende kleuren: lichtgrijs, donkergrijs, bruin, zwart, wit, blauwgrijs.

Romantisch

Een romantisch interieur, gaat nog een tikkeltje verder dan een landelijk interieur. Hier draait het allemaal rond de dromerige, romantische sfeer. De ideale romantische bureaustoel is een bureaustoel uit wit hout en met een elegante stoffen bekleding, zijde is een aanrader. Je kiest het best voor zachte pastelkleuren of lichte kleuren met een roze ondertoon in dit soort interieur. Dit vormt ook een mooie combinatie met het wit hout van de bureaustoel.

Modern

In een modern interieur is er heel veel mogelijk, zolang het maar stijl en elegantie uitstraalt. Vroeger was het niet zo heel gebruikelijk om veel hout te gebruiken in een modern interieur, maar nu wordt het gebruik van hout steeds populairder. Dat komt omdat steeds meer mensen extra gezelligheid in hun modern interieur willen brengen. De ideale houten stoel voor in je modern interieur is er eentje die eenvoudig en strak van vorm is. Kies voor kleuren, zoals wit, grijs, zwart, bruin. Gebruik je hem als eyecatcher, dan mag het een beetje opvallender zijn. Denk hierbij aan kleuren zoals, rood, paars, groen, fuchsia. Als je voor de laatste optie kiest, dan moet de rest wel neutraler zijn.

Hoe moet je een bureaustoel van hout schoonmaken?

Je bureaustoel gebruik je ettelijke uren per dag. Het is dan ook niet zo vreemd dat de bureaustoel zo nu en dan vuil wordt. Denk maar aan het morsen van je ochtendkoffie, kruimels van je ontbijtkoek, enzovoort. Houten meubels zijn vaak voorzien van een speciale beschermlaag. Hierdoor kan je deze makkelijk afkuisen zonder veel gedoe. De beschermlaag zorgt er tevens voor dat het hout beter bestand is tegen water. Een nadeel is wel, dat je bij het schoonmaken van je bureaustoel moet opletten dat je deze beschermlaag niet kapotmaakt.

Gebruik dus nooit een grove spons en schuur ook niet te hard wanneer je hem schoonmaakt. In plaats daarvan zorg je beter voor een zachte spons met wat lauwwarm water. Gebruik nooit teveel water en zorg ervoor dat je de bureaustoel nadien goed afdroogt. Als er hardnekkige vlekken op je bureaustoel zijn dan kan je gebruik maken van een product, maar kies er liefst eentje die specifiek bedoelt is voor het reinigen van houten meubels. Een agressief product kan de beschermlaag beschadigen. Een houten bureaustoel schoonmaken is dus simpel, maar doe het wel altijd op een zachte manier!

Onze favoriete bureaustoelen van 2023

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

DXRacer Formula F08 - Gamestoel

DXRacer Formula F08 - Gamestoel