Bureaustoel zonder wielen

Op zoek naar de beste bureaustoel zonder wielen? Hier vind je ergonomische bureaustoelen zonder wieltjes van de beste kwaliteit en meest voordelige prijzen.

Een bureaustoel zonder wielen heb je in verschillende designs, kleur en maten. Omdat de wielen ontbreken, rolt de stoel niet zomaar weg. Een bureaustoel zonder wieltjes blijft daardoor dan ook grotendeels op dezelfde plek staan. Ideaal dus voor als je je vloer graag schoon en krasvrij wilt houden! Bij een bureaustoel zonder wielen is het van belang om een dat deze goed bij jouw lichaam past. Ben je op zoek naar een bureaustoel zonder wieltjes?

Zoek niet verder!

Een ergonomische bureaustoel zonder wielen is gezondheid proof

Tijdens het werken kun je opmerken dat een verkeerde werkhouding de oorzaak is van verschillende pijnklachten die je ervaart. Heb je na een dag werken last van onder meer rug- of schouderklachten? Dan is het wellicht tijd om op zoek te gaan naar een ergonomische bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel is zo gebouwd dat het je gewrichten niet belast. Iedere beweging wordt bovendien volledig ondersteund. Een ergonomische bureaustoel zonder wielen is bij uitstek geschikt voor het voorkomen van deze pijnklachten.

Waarom is een bureaustoel zonder wielen de juiste keuze?

Bij een bureaustoel zonder kun je zithoogte niet naar wens aanpassen. Waarom is dit type stoel ergonomisch dan zeer geschikt? In tegenstelling tot een bureaustoel mét wielen, kan een bureaustoel zonder wieltjes zich niet langzaam verplaatsen. Hierdoor kunnen je benen ontspannen en hoeven ze er gedurende de werktijd niet (onbewust) voor te zorgen de stoel op zijn plek te houden. Op die manier worden je benen en knieën niet onnodig belast.

Ontspannen benen leiden tot een juiste werkhouding waarbij de rug zich niet steeds hoeft te krommen. Het is wel van belang om een stoel te vinden die volledig voor jouw lichaam is geoptimaliseerd en waarbij de benen in een juiste hoek op de grond komen te staan.

Levensduur van een bureaustoel zonder wieltjes

Een bureaustoel zonder wieltjes kan de oplossing zijn voor aanhoudende pijnklachten tijdens het werken. Toch kleeft er ook een nadeel aan dit type bureaustoel. Juist omdat je deze bureaustoel niet gemakkelijk kunt verplaatsen, zal het lichaam voor langere tijd dezelfde houding aannemen. Dit kan vervolgens weer leiden tot het opnieuw ervaren van pijnklachten in de rug en schouders. Om dit probleem op te lossen zijn er bureaustoelen met verstelbare armleuningen en een op het lichaam af te stellen lendensteun.

Daarnaast is het raadzaam om tijdens het werken regelmatig even de benen te strekken. Hier hoef je soms niet eens je stoel voor af, want met een bureaustoel met schommelstand kun je ongestoord je enkels bewegen. Al deze extra’s verkleinen de kans op (het terugkeren van) pijnklachten. Een bureaustoel zonder wieltjes helpt je dus ook om af en toe wat beweging mee te pakken.

Design bureaustoel zonder wielen

Het is belangrijk dat een goede bureaustoel goed zit, maar het oog wil ook wat! Gelukkig is het comfort van een bureaustoel gemakkelijk te combineren met een luxe, klassieke of een stoere industriële uitstraling.

Bekleding

Een bureaustoel met een lederen bekleding doet al snel zeer tijdloos aan. Het voordeel hiervan is dat de stoel in elk interieur past. Geen fan van leer? Ga dan voor stof met een materiaalvulling van schuim. Ook is het mogelijk om te kiezen voor kunstleer. Zoek je een design bureaustoel zonder wielen die comfort met elegantie combineert? Dan is er de stoel waarvan de bekleding zowel op zit- en rugvlak is aangekleed met kussens. Deze (kunst)lederen of gestoffeerde kussens zitten vast en zijn gevuld met een schuim van hoge dichtheid voor extra comfort. Ook zijn er bureaustoelen zonder wieltjes verkrijgbaar met een zachte armleggers op de leuningen.

Onderstel

Omdat de bureaustoel geen wielen heeft, heeft het een stevig onderstel nodig. De meeste bureaustoelen zonder wielen hebben een stalen onderstel vervaardigd van chroom of aluminium. Het onderstel is meestal voorzien van zachte kussentjes met een antislip werking die je vloer niet beschadigen.

Ruimtebesparend

Bij gebrek aan ruimte is het handig om te weten dat sommige bureaustoelen stapelbaar zijn. Het ontbreken van de wielen is bij dit type bureaustoel echt een pluspunt. Zo kun je aan het einde van de werkdag je thuiswerkplek, kantoor of vergaderzaal opgeruimd achterlaten door de stoelen tegen de wand op elkaar te stapelen. Stapelbare stoelen zijn een uitkomst als je de ruimte ook voor andere bezigheden gebruikt dan enkel om te werken.

Bureaustoel zonder wielen kind

Tijdens het maken van huiswerk, computeren en knutselen zit je kind vaak urenlang veel achter zijn of haar bureau. Een bureaustoel zonder wielen voor je kind is dan onmisbaar. Bijkomend voordeel is hier dat kinderen, dankzij het ontbreken van de wielen, niet onbedoeld krassen kunnen maken op de vloer. Ook hier geldt dat een bureaustoel voor kinderen het liefst ergonomisch is.

De rugleuning biedt zo genoeg steun en door een zacht zitvlak neemt je kind vanzelf een goede houding aan. Voor een lichaam dat nog volledig in de groei is, is dat natuurlijk essentieel. Bureaustoelen zonder wielen zijn er voor kinderen in allerlei soorten en maten. Ze zijn daarnaast verkrijgbaar in diverse kleurrijke prints; onder meer van Disney.