Vergelijk 1000+ bureaustoelen

Groot assortiment

Laagste prijzen

  • Home
  • >
  • Bureaustoel met verstelbare armleuning

Bureaustoel met verstelbare armleuning

Op zoek naar een bureaustoel met verstelbare armleuning? Hier vind je bureaustoelen met verstelbare armleuningen van de beste kwaliteit en laagste prijzen.

Een bureaustoel met verstelbare armleuning ofwel armlegger is een van de grootste hypes onder thuiswerkers, zzp’ers en kantoormedewerkers die een nieuwe bureaustoel zoeken. Bureaustoelen zijn vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, dus er is veel keuze. Maar een bureaustoel met armleuning die te verstellen is, springt er qua model al snel uit. Dat is logisch, want een bureaustoel met verstelbare armleuning heeft de nodige extra’s te bieden. Welke pluspunten hebben dit soort bureaustoelen voor mensen die veel vanachter een bureau moeten werken? En op welke stoelkenmerken moet je letten als je op zoek bent naar een bureaustoel met leuning? Bekijk hier ons aanbod.


grijze bureaustoel


bens bureaustoel


stoel76


bureaustoel donkerblauw


Dauphin bureaustoel


stoel5


Bekijk alle bureaustoelen zonder wielen

Voordelen van een bureaustoel met armleuning

Een bureaustoel met een leuning die verstelbaar is, heeft enkele interessante extra’s te bieden in vergelijking met stoelen die deze functionaliteit niet hebben. De grootste meerwaarde van een stoel met verstelbare armleuning zit hem erin dat deze uitvoering het mogelijk maakt om jouw armen en handen tijdens het werken perfect en ergonomisch verantwoord te ondersteunen. Een verstelbare bureaustoel biedt de optie om de leuning hoger en lager te zetten en zo de perfecte hoek te creëren voor je armen ten opzichte van het bureau waarachter je werkt.

Onderzoeken hebben aangetoond dat de juiste hoek qua armbuiging van groot belang is om langer te kunnen doorwerken zonder dat zich RSI-klachten ontwikkelen. Gemiddeld neemt namelijk maar liefst 80 procent van de mensen die vanuit hun bureaustoel werken een verkeerde houden aan. En dat is natuurlijk een hoog percentage. Een armleuning helpt enorm bij het bepalen van de juiste zithouding en is daarom een cruciaal onderdeel van elke bureaustoel.

Tip: bekijk alle hoge bureaustoelen.

Een tweede pluspunt van een armleuning is dat je veel minder snel vermoeid raakt tijdens het werken. Wanneer je een bureaustoel zonder leuningen gebruikt en toch op een laptop of computer wilt werken, dan kost dat enorm veel onnodige energie: je moet immers zelf kracht zetten om je armen goed te kunnen gebruiken.

Ten slotte nog een derde pre van een bureaustoel met armleuning, namelijk het gegeven dat er verschillende soorten bureaustoelen met een armleuning zijn waaruit je kunt kiezen. Zeker als je kiest voor een ervaren aanbieder met een grote collectie bureaustoelen, zit er altijd wel een specifieke stoel tussen die goed aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Soorten armleuningen

Om op het zojuist genoemde laatste pluspunt van een bureaustoel met verstelbare armleuning in te gaan: je hebt op dit vlak ruime keuzemogelijkheden. Zo wordt er op het gebied van een verstelbare bureaustoel met arm-ondersteuning onderscheid gemaakt tussen drie soorten leuningen: 1D, 2D, 3D en 4D armleuningen. Natuurlijk heb je bureaustoelen zonder armleuning.

Deze uitvoering is sowieso geen optie als je je eigen gezondheid en een goede ergonomische houding belangrijk vindt. Een verstelbare bureaustoel met 1D armleuningen houdt in dat er armleuningen aan de stoel zitten die alleen omhoog en omlaag te verstellen zijn. Kies je voor een 2D bureaustoel met leuning, dan beschik je over en stoel met armleggers die ook opzij te schuiven zijn.

Ten slotte worden er nog bureaustoelen onderscheiden die nog meer functionaliteiten bieden, namelijk armleuningen ook in de diepte versteld kunnen worden of kunnen worden gedraaid.

Dit type bureaustoel, dat echt tot de luxueuze categorie bureaustoelen hoort, is dan voorzien van een zogenoemde 3D of een 4D armleuning. Als zzp’er of kantoormedewerker kun je het jezelf dus zo luxe en comfortabel maken als je zelf wilt. Er zijn in elk geval keuzemogelijkheden in overvloed voor wie hoge eisen stelt aan een ergonomisch verantwoorde bureaustoel.

Koop nu een passende bureaustoel met leuning in onze webshop!

Let bij je aankoop overigens niet alleen op de armleuning en de verstelbaarheid daarvan, maar ook op andere kwaliteitskenmerken van de best geteste bureaustoelen. Excellente bureaustoelen hebben bijvoorbeeld een stevige stalen stoelpoot met vier tot zes wielen. Maar ook dient de rugleuning voldoende verstelbaar te zijn, zodat je geen rugklachten ontwikkeld. In de laatste plaats is het slim om te letten op het zitvlak van de stoel. Deze kan van stof zijn gemaakt, maar tegenwoordig zijn zitvlakken vaak ook van meer comfortabel zittend leer vervaardigd.

Onze bureaustoelen met en zonder armleuningen voldoen aan de veiligheidsnormen die hiervoor door de Europese Unie zijn opgesteld en zijn dus volledig veilig in het gebruik. Dat geldt voor onze bureaustoelen met armleuning en voor alle andere typen die in ons assortiment voorradig zijn. Heb je vragen, bel dan gerust met onze helpdesk. Onze experts helpen je graag om de voor jou optimale bureaustoel te vinden!

Onze favoriete bureaustoelen van 2023

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

DXRacer Formula F08 - Gamestoel

DXRacer Formula F08 - Gamestoel

ALLEEN VANDAAG:
kortingen tot 70% bij Bol.com op bureaustoelen! OP=OP