Vergelijk 1000+ bureaustoelen

Groot assortiment

Laagste prijzen

Bureaustoel blauw

Ben je op zoek naar een blauwe bureaustoel? Zoek niet verder. Wij hebben een groot aanbod blauwe bureaustoelen voor je geselecteerd. Zowel donkerblauwe als lichtblauwe bureaustoelen vind je hier.

Een goede bureaustoel moet de volgende kenmerken hebben: een natuurlijke houding ondersteunen in alle zitposities, individueel verstelbaar zijn en beweging stimuleren.


bureaustoel blauw


bureaustoel donkerblauw


stoel58


bureau59


lichtblauwe bureaustoel
BEKIJK ALLE BLAUWE BUREAUSTOELEN

Een blauwe bureaustoel zorgt voor rust in de werkomgeving

De effecten van een slechte bureaustoel zijn mogelijk niet zo direct voelbaar als bij slechte schoenen. Maar op de lange termijn zijn ze serieus: rugpijn is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen niet meer kunnen werken. Een goede bureaustoel kan op zijn minst de stress van het kantoorwerk verminderen. Het kiezen van de juiste bureaustoel is niet altijd gemakkelijk. Niet alleen comfort is belangrijk, maar ook de kleur. We weten dat een blauwe bureaustoel zorgt voor rust in je werkomgeving. Donkerblauw is een felbegeerde kleur, maar er zijn ook mensen die de kleur graag wat zachter hebben en kiezen voor een bureaustoel in lichtblauw.

Technische kenmerken

  • Rugleuning

De rugleuning moet vooral in hoogte verstelbaar zijn. De bovenrand van de rugleuning moet over de schouderbladen lopen. Het is belangrijk dat de rugsteun na individuele aanpassing de natuurlijke vorm van de wervelkolom in alle zitposities ondersteunt. Denk hier goed over na bij het kopen van een bureaustoel in het blauw.

  • Zitting

De zithoogte van de stoel moet op bijna elke hoogte verstelbaar zijn. Tijdens het zitten moeten de voeten stevig op de grond rusten en moeten de boven- en onderbenen een hoek van 90 graden of meer hebben. De zitdiepte is de afstand tussen de onderste rugleuning en de voorkant van de stoel. Het moet ook aanpasbaar zijn aan verschillende beenlengtes, zodat je dijen voldoende ondersteuning hebben. De zitdiepte moet tussen 37 en 47 centimeter zijn.

De zitting van een goede donkerblauwe bureaustoel is in alle richtingen te kantelen. Dit activeert de rugspieren en stabiliseert de houding. Experts spreken van een ‘dynamische stoel’ waarbij de houding vaker verandert. Dit is goed, omdat degenen die lange tijd in dezelfde positie blijven, spanning en pijn riskeren.

  • Steun op onderarmen

De armleuning is belangrijk om de arm- en nekspieren te ontlasten. Net als de zitting en rugleuning moet hij ook individueel worden aangepast, zowel in hoogte als breedte, om hem geschikt te maken voor verschillende mensen die eventueel gebruik maken van de stoel.

  • Hoofdsteun

Als je een blauwe bureaustoel kiest die voorzien is van een hoofd- of neksteun moet die in hoogte verstelbaar zijn. Extra ondersteuning verlicht vooral de cervicale wervelkolom. Maar de rugleuning maakt ook gebruik van de hoofdsteun. De diepte van de hoofdsteun moet precies worden ingesteld, zodat het hoofd niet in de nek of naar voren valt.

Blauwe bureaustoel kopen?

Of je nu kiest voor een donkerblauwe bureaustoel of een lichtblauwe bureaustoel, de mechanische functies blijven dezelfde. Veel moderne bureaustoelen zijn verplaatsbaar, waardoor ze zich aanpassen aan de bewegingen van een zittende persoon. De rugleuning en de zitting zijn stevig met elkaar verbonden, beide kunnen synchroon naar achteren kantelen. De wielen moeten worden geselecteerd op basis van de hardheid van de vloer.

Als het oppervlak vrij zacht is (bijv. tapijt), moeten de wielen hard zijn; als de vloer hard is, moet deze zo zacht mogelijk zijn. De vulling van de rugleuning en de zitting mag niet te zacht zijn . Het gebruikte materiaal is best ademend, duurzaam en antislip.

Onze favoriete bureaustoelen van 2023

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

DXRacer Formula F08 - Gamestoel

DXRacer Formula F08 - Gamestoel