Ergonomische bureaustoelen

Op zoek naar de beste ergonomische bureaustoel? Hier vind je ergonomische bureaustoelen van de beste kwaliteit voor de meest voordelige prijzen.

Alle bureaustoelen in deze categorie zijn bij uitstek geschikt om zeer lang achter de computer te werken. Uw rug zal u er dankbaar voor zijn en u zal heel blij worden om uw nieuwe bureaustoel. Dat is een belofte! Een ergonomische bureaustoel is noodzakelijk en inspirerend.


klassieke bureaustoel


bureaustoel24


stoel17


bureaustoel zwart leer


stoel26


bureau1
Bekijk alle ergonomische bureaustoelen

Kantoorwerkplekken vormen nu de grootste groep banen in Nederland. De meeste mensen doen hun dagelijkse werk in een kantoor. Maar het menselijk lichaam is helemaal niet voorbereid op een zittende baan. Tijdens de vele uren van eenzijdige belasting ontwikkelen zich spierspanningen, pezen worden overbelast, rugklachten ontstaan en leiden in het ergste geval tot een hernia. Intussen is rugpijn de op één na meest voorkomende oorzaak van ziekteverzuim in Nederland. Een ergonomische bureaustoel kan dit voorkomen. Maar wat is een bureaustoel?

Een goede tot zeer goede ergonomische stoel bestaat tegenwoordig op basis van de technologie die onder de zitting is geïnstalleerd. Daarom bieden wij u in deze categorie speciale oplossingen die het begrip ergonomische bureaustoel echt tot zijn recht laten komen en bijdragen aan het voorkomen van rugklachten en ook echt helpen tegen rugproblemen. Dit type stoel komt het meest overeen met het klassieke bureaustoel type.

Ergonomische bureaustoel wit

Een ergonomische bureaustoel in het wit past goed bij verschillende soorten inrichtingen. Zeker in een kamer waar veel licht naar binnen komt is een witte ergonomische bureaustoel een goede keuze. De term “ergonomie” speelt een steeds belangrijkere rol in de werkomgeving. Het beschrijft de aanpassing van arbeidsmiddelen aan de omstandigheden van het menselijk organisme. Nog maar enkele decennia geleden bepaalden machines het gedrag in het werkproces – zelfs op kantoor. Tegenwoordig heeft de PC de rammelende typemachines vervangen, de moderne kantoortechniek bevrijdt de werknemers van monotone activiteiten en de gezondheidsrisico’s zijn uit de werkomgeving verdwenen. Wat overblijft is het probleem van urenlang zitten.

Ergonomische bureaustoel zwart

Op zoek naar een zwarte ergonomische bureaustoel? In een inrichting met veel donkere kleurenen strakke meubels zal een ergonomische bureaustoel in het zwart goed passen. Sinds de jaren zeventig zijn er daarom bureaustoelen ontwikkeld die het lichaam ontlasten. Ze zien er heel anders uit dan hun traditionele voorgangers. Ze bewegen zich op wielen door de ruimte, laten rotatie in zittende positie toe en bieden bewegingsvrijheid in alle richtingen. Maar zo’n flexibele stoel is verre van een ergonomische bureaustoel. Het verdient deze aanduiding alleen als het kan worden aangepast aan de individuele omstandigheden van de gebruiker. Lichaamsmaten zijn slechts onderdeel van de ergonomische burostoel.

De verstelbaarheid van de zithoogte, de aangepaste armleuningen en de demping van de schokken zijn basisvereisten om in de eerste plaats een langere zitactiviteit mogelijk te maken. Een echt gezondheidsvoordeel ontstaat alleen als elke zithouding wordt ondersteund en de wervelkolom wordt beschermd. Een ergonomische bureaustoel heeft daarom altijd meerdere van dergelijke oplossingen, die alle elementen van de stoel beïnvloeden.

Je kan ook kiezen voor een extra hoge bureaustoel.

Kenmerken

Verkeerde bewegingen hebben een aanzienlijke invloed op onze gezondheid. Lang, stijf zitten kan de ruggengraat en de spieren op de lange termijn beschadigen tijdens het dagelijkse kantoorleven of thuis aan het bureau. Een goede ergonomische stoel zorgt voor een continue beweging, zelfs tijdens lange werktijden, en bevordert zo het dynamisch zitten.

In het algemeen is het aantal uren een doorslaggevende factor bij de keuze van een stoel. Daarom geven veel fabrikanten precieze details over de maximale aanbevolen zittijd. Of u de voorkeur geeft aan een stoel met rugleuning of liever een ergonomische draaikruk hangt grotendeels af van de beoogde dagelijkse gebruiksduur.

Een zithoogteverstelling is standaard bij de meeste ergonomische draaistoelen. Als het een traploze aanpassing is, heeft de gebruiker veel meer individuele aanpassingsmogelijkheden.
Bij een stoel met een puntsynchroon mechanisme wordt de zitting automatisch aangepast aan de hoek van de rugleuning. Dus als u de rugleuning verandert, kantelt de zitting dienovereenkomstig.

Een lendesteun ontlast de tussenwervelschijven en voorkomt dat u in een holle rug valt. Omdat deze steun alleen effect kan hebben als hij precies op de juiste plaats wordt geplaatst, moet de stoel zo mogelijk een in hoogte verstelbare rugleuning hebben.

Waar op letten?

Speciale zitkussenvormen zoals de tussenwervelschijf of de holle zitting zijn ontworpen om de rechtopstaande houding van de wervelkolom te ondersteunen en verkeerde posities te voorkomen. Bovendien moeten de armleuningen, indien beschikbaar, ook in hoogte verstelbaar zijn, aangezien verschillende lichaamsmaten en armlengtes ook verschillende rugleuning hoogtes vereisen. Of u de voorkeur geeft aan een draaistoel met of zonder armleuningen hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Een hoofdsteun kan ook prettig zijn als verlichting voor de nekspieren, vooral op zeer lange kantoordagen, maar is niet voor iedereen noodzakelijk.

Er moet ook rekening worden gehouden met de zithoogte, die binnen vaste grenzen variabel kan worden ingesteld. Hiervoor wordt een rechte hoek tussen boven- en onderbeen en bij de elleboog aanbevolen.

In ieder geval is het de moeite waard om te kijken naar de afmetingen van de zitting: de zitdiepte en -breedte moeten worden aangepast aan uw eigen lichaam, en de rugleuning moet ook worden aangepast aan de lengte van uw rug. Grote mensen hebben daarom een andere bureaustoel nodig dan kleinere mensen en kunnen specifiek zoeken naar een bijzonder lange rugleuning.