Kinder bureaustoelen

Kinder bureaustoel kopen? Hier vind je de beste bureaustoelen voor de kinderkamer. De beste kwaliteit voor de meest voordelige prijzen.

Wanneer kinderen wat ouder worden, zeg maar richting de 9 jaar of ouder gaan, breekt er een tijd aan dat ze steeds vaker op hun kamer zitten. En natuurlijk niet alleen omdat ze meer huiswerk moeten maken, maar ook omdat ze als (pre)pubers meer privacy willen of lekker met hun vriendjes of vriendinnetjes op de kamer willen spelen. 


bureau62


bureau63


bureau64


stoel65


stoel66


stoel67


Vind de beste kinder bureaustoel

Een kwalitatief sterke en betrouwbare bureaustoel voor kinderen, in combinatie met een passend bureau, is dan natuurlijk onmisbaar. Maar waar moet je op letten als je een goede bureaustoel voor meisjes of een betrouwbare bureaustoel voor jongens zoekt? En waarom is het kiezen voor een kwalitatief hoogstaande bureaustoel voor een kind zo belangrijk? Lees onze tips door en het kiezen van een passende bureaustoel voorin de kinderkamer wordt al een stuk gemakkelijker!

1: een prettig zitvlak is onmisbaar

Kinderen zijn, zoals elke ouder weet, nog volop in de groei. Daarom is een bureaustoel in de kinderkamer die comfortabel zit en goed verstelbaar is van groot belang. Om deze reden heeft een kinder bureaustoel of een peuter bureaustoel vrijwel altijd een zacht stoffen zitvlak, zodat de kinderen relaxed en ontspannen kunnen zitten zonder onnodig last van hun eigen zitvlak te krijgen.

Is jouw kind al wat ouder en is het een echte tiener? Kies dan voor een bureaustoel voor tieners.

2: de rugleuning van de bureaustoel voor kinderen

Bij de keuze voor een passende bureaustoel voor jongens of bureaustoel voor meisjes is het zaak om te letten op een rugleuning die aan minstens twee eisen voldoet. Ten eerste moet er in de rugleuning een bolling in het midden zitten, die zorgt voor een optimale rugondersteuning die gelijkloopt met de vorm van het ruggenwervel. In de tweede plaats kenmerkt een geschikte kinder bureaustoel zich door een rugleuning die in hoogte verstelbaar is.

Dit is belangrijk omdat peuters, kleuters en ook oudere kinderen volop in de groei zijn. En om de twee jaar een nieuwe bureaustoel voor de kinderkamer moeten kopen kost kost overbodig veel geld en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Let daarom goed op de verstelbaarheid van de rugleuning als je een bureaustoel voor kinderen zoekt.


BEKIJK ALLE BUREAUSTOELEN VOOR KINDEREN

3: de armleuningen van de kinderen bureaustoel

Net als het zitgedeelte en de rugleuning zijn ook de armsteunen van de peuter bureaustoel of de kinder bureaustoel een belangrijk punt van aandacht. Als de armen van de bureaustoel van je kind te laag of hoog zitten, kan dit leiden tot spierklachten en zelf tot RSI. Dit geldt zeker als jouw zoon of dochter de bureaustoel in de kinderkamer gebruikt om achter de computeren voor school of voor het gamen. Voor het spelen van racespelletjes kan een specifieke racestoel gebruikt worden.

Verstelbare armleuningen – in combinatie met en stoel die verhoogd en verlaagd kan worden – hebben dan als grote voordeel dat je het bureaustoel van je kind veilig en comfortabel kunt afstellen op de juiste hoogte. Zo voorkom je op termijn nare lichamelijk cq. fysieke klachten.

4: een veilige bureaustoel voor meiden of jongens

Punt van aandacht nummer vier is letten op de veiligheid van de bureaustoel. Een veilige bureaustoel voor meiden heeft een frame van rvs of metaal en zijn voorzien van een stevige stoelpoot meet vijf wieltjes eronder. Wil je zeker weten dat de bureaustoel voor jongens of meisjes die je in het vizier hebt écht veilig is? Kies dan voor een stoel met het Europese keurmerk NEN-EN 1335. 

Een peuter bureaustoel of kinder bureaustoel die deze normering heeft, voldoet aan strenge veiligheidseisen die zijn opgeteld door de Europese Unie. Ook een stoel die voldoet aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 1813 is een bureaustoel voor kinderen die volledig veilig en betrouwbaar in het gebruik is.

5: de prijs van de bureaustoel voor een kinderkamer

Ten slotte is het van belang om kritische naar de prijs van een bureaustoel voor meisjes of een bureaustoel voor jongens te kijken. Deze kan namelijk per aanbieder verschillen. Wanneer een kinder of peuter bureaustoel erg laag geprijsd is, kan dit aangeven dat je met een kwalitatief slechte kinderstoel te maken hebt. Maar omgekeerd hoeft een wat hogere prijs niet te betekenen dat je echte kwaliteit koopt. Toch is de prijs wel een indicatie van de kwaliteit die je kunt verwachten, maar toch ook niet het enige richtpunt. Kijk vooral naar de kwaliteit en stem je selectie daarop af.

Koop nu je kinder bureaustoel

Als je bovenstaand stappenplan doorloopt, kan het haast niet anders of je komt uit bij een bureaustoel voor kinderen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Die zekerheid heb je sowieso als je een kinder bureaustoel of peuter bureaustoel koopt uit ons brede assortiment. Elke bureaustoel voor een kinderkamer in ons aanbod is zorgvuldig uitgezocht op hoogstaande kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. Dus laat je verrassen en bestel een stijlvolle en sterke bureaustoel voor je kind via onze webshop!