Vergelijk 1000+ bureaustoelen

Groot assortiment

Laagste prijzen

  • Home
  • >
  • Kantoorkast kopen

Kantoorkast kopen

Op zoek naar een kantoorkast? Koop je afsluitbare kantoorkast met slot voor de laagste tarieven. Profiteer nu van onze selectie aanbieding.


kantoorkast kopen


kantoorkast met slot


afsluitbare kantoorkast


kast 4


kast 5


kast 6


Bekijk alle kantoorkasten

In een efficiënt ingericht en praktisch kantoor mag een goede kast natuurlijk niet ontbreken. Iedereen die een eigen kantoor inricht, voor zichzelf of voor zijn/haar medewerkers, dient te zorgen voor een goed afsluitbare kantoorkast, die praktisch ingedeeld is en goed gebruikt kan worden voor het type werkzaamheden dat op kantoor uitgevoerd wordt. Maar wat voor kast is dit nou precies?

Waarom is het van belang om een afsluitbare kantoorkast te kopen? Waar moet je bij de aankoop van een goede kantoorkast precies op letten? En ten slotte, natuurlijk ook niet onbelangrijk, waar kun je terecht voor een voordelig geprijsde opbergkast kantoor waar je in elk geval niet te veel voor betaalt?

In dit artikel lees je alle antwoorden op deze belangrijke vragen!

Wat is een kantoorkast?

Een kantoorkast ofwel een opbergkast kantoor is een speciaal type kast, die in vrijwel alle kantoren gebruikt wordt om kantoorspullen in op te bergen. Natuurlijk heb je in elk kantoor een of meerdere bureaus, maar deze zijn als opslagplek niet geschikt om bijvoorbeeld kantoor accessoires – denk aan nietmachines, pennen, multomappen, nietjes, markeerstiften, lijm, plakband, et cetera – op te bewaren. Kantoorbureaus heb je nodig voor computerspullen en bijvoorbeeld wat papier en pennen, meer niet. 

Ook voor grote mappen en persoonlijke dossiers heb je natuurlijk een goede kantoorkast nodig, die veilig afsluitbaar is. Zo blijft je kantoor goed opgeruimd, kun je belangrijke spullen snel vinden en kun je gevoelige of waardevolle spullen veilig en vertrouwd opbergen in een kantoorkast met slot. Dat laatste, een veilig afsluitbare kantoorkast, is ook iets om mee te nemen als je een geschikte opbergmeubel zoekt.

Wanneer heb je een kantoorkast met slot nodig?

et antwoord op deze vraag is eigenlijk vrij eenvoudig: bijna altijd! In vrijwel elk kantoor ligt tegenwoordig waardevol materiaal of papierwerk met gevoelige, persoonlijke of privé-informatie. Dit geldt natuurlijk zeker voor het kantoor van de directeur, maar ook voor de werkplekken van bijvoorbeeld psychologen, psychiaters, GGD-medewerkers, zorgmedewerkers, managers of thuiszorgmedewerkers. 

Een kantoorkast met slot kopen die door je mederker(s) of jezelf veilig afgesloten kan worden, is dan belangrijk om te voldoen aan de privacywetgeving en om de anonimiteit en integretiteit van jezelf en/of anderen volledig te kunnen garanderen. 

Aarzel daarom niet om, als je een kantoorkast aanbieding zoekt, altijd goed te letten op de mogelijkheid om de kast veilig te kunnen afsluiten, om zo je belangrijke en waardevolle spullen veilig te kunnen opbergen.


Bekijk alle kantoorkasten met slot

Waar op letten bij een afsluitbare kantoorkast?

Naast het feit dat een opbergkast kantoor op slot gedaan moet kunnen worden, zijn er nog meer punten om op te letten bij je aankoop? In de eerste plaats is dat de materiaalsoort van de kast. De twee belangrijkste types kantoorkasten zijn kasten van metaal en kunststof kantoorkasten. 

Kantoorkasten van metaal zijn het sterkst en eigenlijk onkraakbaar als ze voorzien zijn van kwalitatief goede sloten. Verder hebben deze kasten als voordeel dat ze erg stabiel staan en een moderne en eigentijdse uitstraling. Een nadeel van een metalen kantoorkast is het zware gewicht.

Wil je dit type kast verplaatsen, dan kan dat best lastig zijn. Verder zijn metalen kasten vaak maar in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar, zoals zwart, grijstinten of wit. Ga je voor een kunststof , dan is de keuze qua stijlen en soorten nagenoeg onbeperkt. Het fijne van kantoorkasten is verder dat ze licht van gewicht zijn en vaak relatief voordelig geprijsd zijn. Een minpunt van kunststof kasten is dat deze kwetsbaarder zijn voor inbraak en dus onveiliger als je er waardevolle spullen in wilt opbergen.

Naast de materiaalsoort is ten slotte ook de prijs van de kantoorkast(en) die je wilt kopen, iets om goed in de gaten te houden. Door te kiezen voor een betrouwbare groothandelaar kun je vaak aanzienlijk besparen op de aankoop van jouw favoriete kantoorkast.

Kantoorkast aanbieding

Als je op zoekt bent naar de beste kantoorkast aanbieding kun je het beste kiezen voor een betrouwbare en voordelige aanbieder, die een ruim assortiment kasten aanbiedt. Op de website van groothandelaar Jouwbureaustoel.nl vind je een groot een scherp geprijsd aanbod van topkwaliteit.

Of je nu een grote kantoorkast met slot zoekt voor je kantoor of een of meer kleinere kastjes met schuifdeuren: je vind jouw favoriete kantoormeubel via JouwBureaustoel.nl

Onze favoriete bureaustoelen van 2023

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

DXRacer Formula F08 - Gamestoel

DXRacer Formula F08 - Gamestoel