Beste Bureaustoel [2024]

Wat is de beste bureaustoel?

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel review

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Uit onze test is gebleken dat de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel de beste bureaustoel in 2024 is. Deze stoel, perfect voor thuis of op kantoor, biedt volledige verstelbaarheid (hoogte, rug- en armleuningen) essentieel voor de preventie en verlichting van nek- en rugklachten.

Naast de ergonomische voordelen onderscheidt deze bureaustoel zich door zijn ongekend lage prijs, waarmee het de concurrentie in zijn klasse ruimschoots overtreft. Kortom, comfort en kwaliteit hoeven niet duur te zijn met de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel.

Wat is de beste bureaustoel van 2024? Doordat het thuiswerken steeds 'normaler' wordt, is dit een vraag die we geregeld in onze inbox voorbij zien komen.

Een goede bureaustoel voor thuis mag tegenwoordig niet ontbreken aan je thuiswerk plek. Wanneer je gebruik maakt van een verkeerde bureaustoel kan dit op de lange termijn verschillende fysieke klachten met zich mee brengen. Denk hierbij aan rug- en nekpijn.

Toch kan het kopen van de beste bureaustoel een flinke uitdaging zijn. Zo zijn er ontzettend veel verschillende stoelen te koop en zijn deze lang niet allemaal even goed.

Om je uit de brand te helpen hebben wij bij JouwBureaustoel een bureaustoelen test uitgevoerd. We hebben meer dan 25 verschillende bureaustoelen getest op verschillende criteria.

Op basis hiervan hebben we een top 5 samengesteld met de allerbeste opties die momenteel op het internet te vinden zijn.

Benieuwd naar de test resultaten? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste bureaustoelen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Bureaustoelen

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel review
Beste Koop bureaustoel

1. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Stane® Ergonomische bureaustoel review
Beste premium bureaustoel

2. Stane® Ergonomische bureaustoel

Tectake Gamingstoel Bureaustoel review
Beste bureaustoel voor gaming

3. Tectake Gamingstoel Bureaustoel

Kniestoel BY JRM review
Beste kniestoel

4. Kniestoel BY JRM

Vivid Green Ergonomische bureaustoel review
Beste ergonomische bureaustoel

5. Vivid Green Ergonomische bureaustoel

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste bureaustoel is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

25+ bureaustoelen vergeleken

45+ ervaringen gecheckt

12+ uur onderzoek


Welke bureaustoel is het beste?

Yes, het is tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel! In onderstaande sectie geven we namelijk antwoord op de vragen: "wat is de beste bureaustoel?" en "Welke bureaustoel past het beste bij mij?".

Een goedkope bureaustoel of een bureaustoel die net niet voldoet aan je wensen en behoeften kan op lange termijn voor flink wat rug- en nekklachten zorgen. Doe daarom goed onderzoek en kies voor een goede bureaustoel.

Wij hebben het hele internet afgestruind op zoek naar de beste bureaustoelen van dit moment. In onze bureaustoelen test hebben we uiteindelijk een top 5 gemaakt met de allerbeste modellen.

Kortom, door voor een van onderstaande bureaustoelen te kiezen, weet je zeker dat je geen miskoop doet.

1. LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel
 • Ergonomisch ontwerp
 • Ook geschikt voor grote mensen
 • Geschikt voor lange werkdagen en ontspannende momenten
 • Beschikt niet over grote nadelen

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Niet alleen is de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel zeer functioneel, ook is hij voorzien van goede kwaliteit bekleding. Ook is deze beste bureaustoel voor thuis voorzien van een verstelbaar mechanisme waarmee jij de bureaustoel gemakkelijk op de gewenste hoogte kunt afstellen. Ook de hoofdsteun en armsteunen zijn te verstellen en de rugsteun is kantelbaar.

Zoek jij een goede bureaustoel voor thuis of voor op kantoor? Dan is de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel dus zeker een goede optie. Deze bureaustoel beschikt namelijk over een handige W-vorm welke voor een lichte druk op de heupen zorgt en er voor zorgt dat je centraal in je stoel zit.

Dit maakt de LifeGoods Ergonomische Bureaustoel meteen een hele ergonomische bureaustoel. Deze bureaustoel is eenvoudig in elkaar te zetten waardoor jij binnen 10 minuten geniet van ultiem comfort. Het formaat van deze bureaustoel is ook juist erg geschikt voor volwassenen om optimaal gebruik te kunnen maken van het ergonomische design.

2. Stane® Ergonomische bureaustoel

Stane® Ergonomische bureaustoel review
 • Beschikt over de verplichte Arbo normen
 • Stijlvol en ergonomisch design
 • Volledig in te stellen op basis van je persoonlijke voorkeuren
 • Hoofdsteun is niet ideaal voor mensen die langer zijn dan 1.90

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer twee van deze lijst met beste bureaustoelen vinden we de Stane® Ergonomische bureaustoel. Dit is een perfecte stoel wanneer je iets meer budget tot je beschikking hebt. Ook deze stoel mag niet ontbreken aan onze lijst met beste ergonomische bureaustoelen. 

Allereerst beschikt die model over de verplichte arbo normen waardoor hij geschikt is voor ieder kantoor. Ook wordt deze bureaustoel zeer goed beoordeeld volgens de consumentenbond. Naast deze pluspunten is deze bureaustoel ontzettend stijlvol en beschikt hij bovendien over een ergonomisch design.

Ook is deze bureaustoel volledig af te stellen aan de hand van je persoonlijke voorkeuren. Zo verstel je gemakkelijk de diepte, breedte en hoogte. De zitting is kantelbaar waardoor je ook naar achter kunt leunen. Deze beste ergonomische bureaustoel heeft wieltjes die geschikt zijn voor verschillende ondergronden.

Wat ons betreft, is dit zeker een van de beste bureaustoelen van 2024. 

3. Tectake Gamingstoel Bureaustoel

Tectake Gamingstoel Bureaustoel review
 • Speciaal voor gamers
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Afstand rugleuning is ook te verstellen
 • Niet geschikt voor heel zware belasting

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij een fanatieke gamer? Dan is deze gamestoel echt iets voor jou! Het voordeel van deze stoel is namelijk dat die speciaal gemaakt is voor gamers. Bij de productie is daar ook specifiek rekening mee gehouden. De gamestoel voldoet aan alle eisen voor de fanatieke gamer, zodat deze zijn favoriete spellen optimaal kan spelen.

De rugleuning van de gamestoel kan ook naar achteren worden gezet, waardoor je zelf kunt bepalen hoe ver je van het scherm afzit. Ook zitten er veiligheidswielen op deze gamestoel. De bureaustoel is zeer handig in gebruik en erg duurzaam. Vlekken zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te verwijderen, waardoor de duurzaamheid wordt gegarandeerd.

Een nadeel dat door verschillende gebruikers wordt ervaren is dat het monteren van de bureaustoel soms een lastig klusje kan zijn. Een ander nadeel is dat de bureaustoel niet zwaar belast kan worden. Voor sommige gebruikers kan de bureaustoel dus als zeer fragiel worden ervaren.

Bij de aanschaf ervan, is het dus ook belangrijk om dit in ogenschouw te nemen. Ook krijgen sommige mensen fysieke problemen bij het gebruik van deze bureaustoel. De reden hiervoor is echter wel te verklaren. Dit komt doordat de bureaustoel speciaal is gemaakt voor gamers.

4. BY JRM Ergonomische Kniestoel en bureaustoel

Kniestoel BY JRM review
 • Kniestoel zorgt voor een actieve zithouding
 • Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen
 • 10CM dikke zitkussen zorgt voor comfortabel zitgemak
 • Het zitten op deze stoel is op het begin even wennen

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 4 van deze lijst met de best geteste bureaustoelen van 2024 vinden we de unieke kniestoel van het merk BY JRM. Zitten wordt beschouwd als '' Het Nieuwe Roken ''. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat langdurig zitten slecht is voor de gezondheid en het lichaam. Doordat de kniestoel je "dwingt" om in een actieve houding te zitten, ga je deze slechte gevolgen uit de weg en wordt het zitten zelfs ineens juist heel gezond.

Deze ergonomische kniestoel valt natuurlijk enorm op naast de "normale bureaustoelen". Echter kent het gebruik van een kniestoel verschillende voordelen. Zo zijn deze stoelen perfect voor mensen die regelmatig last hebben van pijntjes in de nek en rug. Verder zorgt een kniestoel ervoor dat je altijd op een actieve manier zit. 

Je lichaam zal hier even aan moeten wennen, maar op de lange termijn zorgt deze stoel ervoor dat er een hoop stress en last van je schouders en rug gehaald wordt. Verder beschikt deze stoel over 10cm dikke zitkussen, zorgt de stoel voor een goede bloedcirculatie en zuurstoftoevoer, versterkt hij de rug, buik en rompspieren en is hij geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

5. Vivid Green Ergonomische bureaustoel

Vivid Green Ergonomische bureaustoel review
 • Verschillende verstelbare onderdelen voor optimaal comfort
 • Luchtige rugleuning
 • Duurzaam en mooi design
 • Niet gemakkelijk te reinigen

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Vivid Green Ergonomische bureaustoel heeft veel verschillende instelbare onderdelen voor maximaal comfort zoals:

 • Verstelbare rug ondersteuning voor optimale rug ondersteuning
 • Verstelbare neksteun om nekpijn te voorkomen  
 • Geïntegreerde schoudersteun

Ook heeft deze stoel een luchtige mesh-rugleuning waardoor je rug ook tijdens warme dagen koel blijft. Op deze manier voorkom je een ongemakkelijke plak rug. 

Deze stoel gaat jaren lang mee omdat het echt een kwaliteitsstoel is. Alle verstelbare onderdelen zitten stevig in elkaar en de stoel beschikt over een RVS onderstel met een draagkracht tot 136 kg.


Top 10 Bureaustoelen

Waar kun je het beste een bureaustoel kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste bureaustoel van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte bureaustoelen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 bureaustoelen!


Bureastoel kopen: hier moet je op letten

Waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een bureaustoel? Op voorhand denk je wellicht dat het kopen van een goede bureaustoel een simpele klus is. Niks is echter minder waard.

Welke bureaustoel past bijvoorbeeld het beste bij jou? Welke bureaustoel is het beste volgens de consumentenbond? En op welke zaken moet je letten voor je besluit over te gaan tot het kopen van een goede bureaustoel?

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een opsomming gemaakt van een aantal belangrijke vereisten die je in je achterhoofd dient te houden bij het kopen van de beste bureaustoel. Door hier op te letten verklein je de kans op een miskoop aanzienlijk.

Welke bureaustoel past bij mij?

Voor je in de wondere wereld van bureaustoelen duikt, is het goed om op voorhand eerst even uit te zoomen. Om antwoord te geven op de vraag: "welke bureaustoel past bij mij?" is het van belang dat je eerst weet hoe en waarvoor je de bureaustoel van plan bent te gaan gebruiken. 

Ga je de bureaustoel bijvoorbeeld vooral gebruiken voor gamen? Of heb je een bureaustoel nodig voor thuiswerken? In beide situaties is het zo dat je er waarschijnlijk flink wat uurtjes op zal doorbrengen, het is dus de moeite waard om te investeren in een goede bureaustoel.

Naast bovenstaande is het slim om te kijken naar je eigen figuur en postuur. Lange mensen hebben bijvoorbeeld andere behoeftes bij het kopen van een bureaustoel dan kortere mensen. Voor ieder is weer een ander type geschikt. 

In onze 5 beste bureaustoelen hebben we geprobeerd hier zo goed mogelijk rekening mee te houden. 

Verstelbare onderdelen

De beste bureaustoel is een bureaustoel die helemaal te verstellen is op basis van jouw lichaam. Kies dus altijd voor een bureaustoel die beschikt over verstelbare onderdelen zodat je de stoel helemaal kunt personaliseren en naar wens kunt aanpassen.

Idealiter heb je een bureaustoel die beschikt over een verstelbare zitting, rugleuning en verstelbare armleuningen. Wanneer je bureaustoel al deze dingen heeft, is het in veel gevallen een goede bureaustoel. Dit omdat je hem helemaal kunt aanpassen op je lichaam. 

Kortom, een goede bureaustoel beschikt dus over: verstelbare ledensteun, verstelbare zithoogte, verstelbare armleuningen en een verstelbare rugleuning.

Voldoet hij aan de normen?

Wanneer jij dagelijks op een verkeerde bureaustoel zit kan dit verschillende klachten met zich mee brengen. Denk hierbij aan rug- en nekklachten. Om dit voorkomen is er sinds jaren een officiële Europese norm voor bureaustoelen gecreëerd. 

Allereerst heb je de NEN-EN 1335-1. Dit is een Europese norm voor bureaustoelen waarin standaard bepalingen staan geregistreerd. In deze norm staat eigenlijk precies beschreven waar een goede bureaustoel aan moet voldoen. Denk hierbij aan instelbaarheid van de bureaustoel, goed zitvlak, rugleuning, armsteunen etc. Deze waarden zijn allemaal gebaseerd op basis van de DINED waarden.

Dan heb je ook nog de NPR 1813: de Nederlandse variant op bovenstaande norm. Ook deze norm stelt weer bepaalde eisen aan bureaustoel. Een bureaustoel die aan de NPR 1813 voldoet, zou voor 95% van de Nederlanders een goede bureaustoel moeten zijn.

Bij het kopen van een bureaustoel is het dus aan te raden om te kijken of de stoel een bovenstaande normen voldoet.

Bekleding

De bekleding van een bureaustoel is waarschijnlijk iets waar je niet gelijk aan denkt. Toch kan het een grotere invloed hebben dan je zou denken.

Tegenwoordig zie je voornamelijk 3 soorten bekleding terugkomen bij de bekendste en meest populaire bureaustoelen: mesh, stof en leer.

Allereerst Mesh of Netweave: dit ziet eruit als een soort van gaas en kent verschillende voordelen. Zo is dit een ventilerende stof waardoor de stoelen niet snel gaan stinken. Nadeel van Mesh of Netweave is dat het iets sneller uitrekt.

Dan heb je ook bureaustoelen van stof. Deze hebben vaak een dikkere leuning die zorgt voor meer ondersteuning in de rug. Nadeel van stof is dat het minder goed ventileert.

Als laatste heb je bureaustoelen van leer. Een bureaustoel van leer kent een luxe uitstraling en zit vaak ontzettend comfortabel. Nadeel hiervan is dat het wel gevoelig is voor temperatuur verschillen. 

Klachten

Welke bureaustoel kopen bij rugklachten? Of bij nekklachten? Als jij met deze vragen in je hoofd zit is het slim om hier je bureaustoel op uit te zoeken.

Heb je bijvoorbeeld lichamelijke klachten? Kijk dan goed of de bureaustoel die je op het oog hebt past bij deze klachten. 

Tegenwoordig zijn er verschillende bureaustoelen die specifiek gemaakt zijn voor bepaalde klachten. Wees hier dus slim in en kies een bureaustoel die past bij deze klachten.

Bureaustoel merken

Wat is het beste bureaustoel merk? Wat is de beste Ikea bureaustoel? Het zijn vragen die we regelmatig in onze mailbox voorbij zien komen en daarom hebben we hier ook een stukje over bureaustoel merken toegevoegd.

Wat ons betreft, is er niet zoiets als het "beste bureaustoel merk". Nee, elk merk kan goede bureaustoelen maken. Of je nu op zoek bent naar de beste bureaustoel van IKEA, Wehkamp of welke zaak of merk dan ook.

Belangrijker is om te kiezen voor een bureaustoel die past bij jouw persoonlijke wensen en behoeften. Staar jezelf niet blind op het bureaustoelmerk, maar kies voor een stoel die past bij je situatie.


Wat is de beste bureaustoel volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft geen specifieke test uitgevoerd op het gebied van bureaustoelen. Ons onderzoek hebben wij daarom voornamelijk gericht op een enorm aantal aan reviews van andere consumenten.

Wel kun je op de website van de consumentenbond tips vinden over thuiswerken, denk aan hoe je de beste monitor kiest, wat goede ergonomische laptop-accessoires zijn etc. Hierdoor kun je jouw thuiswerkplek helemaal ergonomisch inrichten en haal je ook alles uit je nieuwe bureaustoel!


Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de beste bureaustoel?

De beste bureaustoel heeft ergonomische eigenschappen, zoals verstelbare zithoogte, rugleuning en armleuningen, voor comfort en ondersteuning. Hij moet ook duurzaam zijn met hoogwaardige materialen en een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Welke merken bieden de beste bureaustoelen?

Populaire merken voor hoogwaardige bureaustoelen zijn LifeGoods, Steelcase, en Stane. Deze merken staan bekend om hun ergonomische ontwerpen en duurzame producten.

Wat is de gemiddelde prijsklasse voor de beste bureaustoelen?

De prijsklasse voor de beste bureaustoelen varieert, maar ze kunnen doorgaans variëren van € 300 tot € 1000 of meer, afhankelijk van merk, functies en materialen. Het is belangrijk om te investeren in een stoel die aan je behoeften voldoet en comfortabel is voor langdurig gebruik.

ALLEEN VANDAAG:
kortingen tot 70% bij Bol.com op bureaustoelen! OP=OP