Vergelijk 1000+ bureaustoelen

Groot assortiment

Laagste prijzen

  • Home
  • >
  • Hoge bureaustoelen

Hoge bureaustoelen

Op zoek naar een hoge bureaustoel of baliestoel? Hier vind je alle merken en modellen van de beste kwaliteit en meest voordelige prijzen.

Voor het werk op kantoor of vanuit huis wijst het voor zich dat je aan een hoge bureaustoel denkt. Het is belangrijk om een goede keuze te maken voor je een exemplaar koopt. We vergeten al snel hoeveel uren per dag de meeste mensen zittend achter hun bureau doorbrengen. Voldoende beweging en een passende bureaustoel vergroten het dagelijks gemak. Soms is het een aanrader om naar de hoge bureaustoelen in de collectie te kijken.


stoel26


bureau77


stoel6


bureau79


bureau22


bureaustoel zonder wielen


Bekijk alle hoge bureaustoelen

De hoge bureaustoel van de baas

Een reden tot aankoop van zo’n bureaustoel kan zijn dat je in een leidinggevende functie werkt. Van managers of directeuren wordt vaak verwacht dat ze hun hoge positie ook uitstralen naar de omgeving. Een manier voor het overbrengen van status komt terug in de inrichting van de werkkamer. Behalve de ruimte op zichzelf en het bureau speelt de bureaustoel mee. Alle kleine beetjes samen bepalen hoe de leidinggevende over komt op een collega of een gast. Alleen al een hogere rugleuning vergroot het gevoel dat je te maken hebt met iemand in een verantwoordelijke rol. De indruk die hij of zij maakt, telt ook mee in het hele beeld dat de organisatie achterlaat.

Een aantal centimeters meer

In de loop van de decennia neemt de gemiddelde lengte van de Nederlandse mannen en vrouwen toe. Zitten achter een te lage bureaustoel is behalve onhandig ook een belemmering voor het lichaam. Het ligt in de lijn van de verwachting dat meer geïnteresseerden vragen naar een bureaustoel voor lange mensen. Aan de meubelbranche de taak om zo passend mogelijk in te spelen op de wensen van de klanten. Meer merken haken in op de verzoeken van de consumenten met een bovengemiddelde lengte. Het gevaar dat je makkelijk plaatsneemt op de eerste de beste bureaustoel zit in een klein hoekje.

Hoge bureaustoelen zullen naar verwachting steeds vaker gezien worden op het kantoor of een thuiswerkplek. Het kan nooit kwaad om eens kritisch te kijken naar de bureaustoel waar je zelf veel op zit. Misschien blijkt deze toch te hoog of te laag van maat te zijn. De benen mogen in geen geval bekneld raken onder het bureau, maar de voeten moeten de grond raken.

Hoge baliestoel voor de receptie

Bij een bureaustoel ligt een combinatie met een bijpassend bureau voor de hand. Laten we vooral onthouden dat een grote groep medewerkers in een wat andere setting werkt. Waar bepaalde beroepen zich vooral staand afspelen, wisselen andere personeelsleden tijdens de dag tussen staan en zitten. Een receptionist zal bijvoorbeeld veel opstaan om een bezoeker te ontvangen of de weg te wijzen. Maar vervolgens neemt zo’n gastheer of gastvrouw weer plaats achter een balie. Een hoge baliestoel maakt het mogelijk dat de benen en de rug tussendoor toch rust krijgen. Gasten zien in een oogopslag waar ze zich kunnen melden zodra ze binnen komen voor een afspraak. Door de hoogte weten ze meteen tot wie ze zich moeten richten binnen het bedrijf.

Andersom werkt het voor de medewerker prettig om vanuit de hoge baliestoel zicht te houden op de toestroom. Naast die baliemedewerker bestaan meer functies waarbij een hoge baliestoel van pas komt.

Hoge bureaustoel kopen

Een aantal tips helpt om het zoeken naar een passende bureaustoel op hoogte eenvoudiger te laten verlopen. Het begint eigenlijk al vooraf door te beslissen wat voor type bureaustoel je zoekt, welke budget je hebt en aan welke eisen de aankoop verder moet voldoen. Met dit soort kennis kom je al beter een showroom binnen of bestel je sneller op het internet. Door deze keuzes zullen de meeste hoge bureaustoelen al weinig kans meer maken. Het is de kunst om het aantal opties flink terug te dringen en niet meteen afgeleid te raken door hele andere bureaustoelen. Als dat lukt dan dringt het aantal kanshebbers mogelijk terug tot slechts twee of drie bureaustoelen.

Met advies van een deskundige verkoper krijg je het voor elkaar om de beste bureaustoel tussen de collectie te vinden. Onderweg blijft altijd het advies om te onthouden met welke insteek je een hoge bureaustoel zoekt. Het kan zijn dat je namens een bedrijf op zoek bent naar nieuwe exemplaren, dan worden al snel hogere aantallen besteld. Voor een individu geldt dat minder, maar moet de stoel zoals altijd fijn zitten. Veel aanbieders geven de kans om bureaustoelen eerst op proef te nemen voordat je ze koopt.

Onze favoriete bureaustoelen van 2023

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

DXRacer Formula F08 - Gamestoel

DXRacer Formula F08 - Gamestoel