3 Voordelen van een lockerkast!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Voordelen van een lockerkast!

Lockerkasten: misschien heb je wel eens van deze kastsoort gehoord, misschien ook niet. In deze blog kom je meer te weten over een lockerkast. Wat is er speciaal aan deze kastvariant? En wat zijn de meest interessante voordelen van een lockerkast?

Wat is: een lockerkast?

Lockerkasten zijn feitelijk kastblokken of wandkasten met daarin een aantal kluisjes. Hierin kunnen medewerkers op kantoor, collega’s op het werk of – als het om een schoolgebouw gaat – leerlingen volledig veilig hun spullen in opbergen. Natuurlijk gaat het hierbij om waardevolle spullen, zoals een smartphone, een portemonnee, eventueel sieraden en soortgelijke dingen. Elke locker in de lockerkast is voorzien van een eigen unieke sleutel of code, zodat de locker alleen open te maken is door degene die de sleutel heeft of iemand die over de pincode beschikt. Het gebruik van dit type lockerkast heeft, zeker op de werkvloer en in scholen, veel voordelen te bieden voor zowel werknemers, bedrijfsleiders als voor leerlingen en schoolbestuurders. Wat die voordelen en pluspunten zijn, leggen we hieronder uit.

1. Een opgeruimd kantoor of schoolgebouw oogt netjes

Prettig aan het plaatsen van een lockerkast in een kantoorruimte of op de gang van een kantoorgebouw of school, is dat je met dit type kasten zorgen voor een opgeruimde en nette omgeving. Waarom is dit zo? Heel simpel: alle werknemers in het bedrijf of de scholieren in een school kunnen hun spullen in hun eigen locker bewaren. Dat kunnen kleine waardevolle dingen als mobiele telefoons of portemonnees zijn, maar ook schoolboeken, tassen, broodtrommels of flesjes drinken. Als er in het gebouw genoeg lockers voor iedereen zijn, zorgt dat automatisch voor veel minder rommel in kantoorruimtes en op de gang. Hierdoor ziet jouw bedrijfspand, kantoorruimte of een schoolinterieur er meteen een stuk netter en ook overzichtelijker uit.

2. benut kleine ruimtes op de best mogelijke manier

Lockerkasten zijn ook interessant omdat ze helpen een kleine of krappe ruimte zo optimaal mogelijk in te richten. De kasten zijn in allerlei formaten, zowel kort als lang, breed of smal, verkrijgbaar. Hierdoor kun je eenvoudig een perfecte maatkast met lockers vinden die perfect past in jouw ruimte. Door te kiezen voor een lockerkast met de ideale afmetingen, afgestemd op jouw kantoor, woning of schoolhal, kun je veel ruimte besparen. Vooral in kleine ruimtes is deze besparing belangrijk en zorgt voor meer bewegingsruimte.

3. Productievere leerlingen en medewerkers

Personeelsleden, medewerkers, leerlingen, et cetera: degenen die van een lockerkast gebruik kunnen maken, worden blij van de mogelijkheid een locker te kunnen gebruiken op het werk of school. Ze kunnen gemakkelijk dierbare en dure spullen kwijt, met de zekerheid dat die goed en veilig opgeborgen zitten in de locker. Daarbij zorgt de aanwezigheid van lockers op het werk of school ervoor dat de gebruikers productiever worden. Hun omgeving is namelijk minder rommelig en dus overzichtelijker dan voorheen. Ze kunnen hun spullen veel sneller terugvinden en raken ook minder dingen kwijt. En dat betekent dat de productiviteit en het arbeidsethos een positieve injectie krijgen. En dat is natuurlijk precies wat je graag wilt als je bedrijfsleider of schooldirecteur bent.

Bekijk de vele mogelijkheden op het gebied van lockerkasten

Je ziet het: een lockerkast heeft veel pluspunten en is daarom, zeker in bedrijven en onder zzp’ers, een geliefd type kast. Fijn is ook dat het huidige aanbod aan lockerkasten behoorlijk groot is. Ben je toevallig opzoek naar meerdere kantoormeubelen die niet mogen ontbreken, bekijk hier de beste ergonomische bureaustoelen.

Andere bekeken ook