Geen lichamelijke klachten meer met een NPR 1813 bureaustoel

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Geen lichamelijke klachten meer met een NPR 1813 bureaustoel

Als je de hele dag op een kantoorstoel zit, wil je een goede comfortabele bureaustoel hebben. Iedereen die wel eens een dag of een paar uur op een oncomfortabele bureaustoel heeft gewerkt, weet hoe dat voelt. En dat slecht zitten is niet alleen nadelig voor je humeur, maar ook voor je productiviteit en je gezondheid. De hele dag op een oncomfortabele bureaustoel zitten heeft dus veel nadelen. Maar wat zijn dan de voordelen van een NPR 1813 bureaustoel? Waarom zou ik voor de NPR 1813 kiezen en niet voor een NEN 1335? Al deze vragen behandelen we in deze blog.

Verschil tussen NPR 1813 en NEN 1335

Een NEN 1335 bureaustoel voldoet aan de Europese eisen. Deze eis is een richtlijn die ook wordt voorgeschreven door de Nederlandse ARBO-wet. De NPR 1813 richtlijn is de Nederlandse Praktijk Richtlijn voor de ergonomische kantoorstoel. Bureaustoelen met deze normering zijn voornamelijk geschikt voor de lange mensen onder ons. De NPR 1813 richtlijn houdt in dat maar liefst 95% van de Nederlandse bevolking de bureaustoel ergonomisch kan gebruiken.

Beide bureaustoelen zijn goed en worden door de ARBO-wet voorgeschreven. Maar ben je wat langer zoals de meeste Nederlanders? Dan kun je kijken naar een bureaustoel met de NPR 1813 richtlijn.

Voordelen NPR 1813 ergonomische bureaustoel

Een comfortabele ergonomische bureaustoel met verstelbare steunen helpt ervoor een goede lichaamshouding aan te nemen en te ondersteunen. Zo is er minder kans om nekklachten, rugklachten en schouderklachten te krijgen. De NPR 1813 ergonomische bureaustoel voorkomt dus een hele hoop lichamelijke problemen.

Zit je veel tijdens kantooruren? Let er dan op dat de kantoorstoel die je gebruikt op de juiste manier versteld is. De basisrichtlijnen zijn als volgt: je zet je heupen iets hoger dan je knieën en maak met je knieën een hoek van 90 graden wanneer je op de stoel zit. Stel de rugleuning zo in dat je rug op de juiste plekken ondersteund wordt. Voor extra ergonomie kies je voor een stoel met een verstelbare lendensteun, waarmee de rugleuning boller kan worden gezet. Daardoor wordt de holle vorm van jouw wervelkolom beter ondersteund tijdens het zitten. Wanneer je de rugleuning zelf of de lendensteun ook nog in hoogte kunt instellen, dan kunnen zowel langere als kleinere personen een goede zithouding aannemen.

Bestel jouw NPR 1813 bureaustoel

Met een verantwoorde bureaustoel voorkom je lichamelijke klachten en blijf je productief. Bureaustoel Express heeft een groot aanbod aan NPR 1813 bureaustoelen en helpen jou graag bij het uitzoeken van jouw ideale bureaustoel. Wacht niet langer bij het aanschaffen van een NPR 1813 bureaustoel en kies ook voor comfort en je eigen gezondheid.

Andere bekeken ook