Vergelijk 1000+ bureaustoelen

Groot assortiment

Laagste prijzen

  • Home
  • >
  • Professionele kantoor bureaustoel

Professionele kantoor bureaustoel

Op zoek naar een professionele bureaustoel voor op kantoor? Hier vind je kantoorstoelen van de beste kwaliteit voor de meest voordelige prijzen.


grijze bureaustoel


bens bureaustoel


stoel76


bureaustoel donkerblauw


Dauphin bureaustoel
Bekijk alle bureaustoelen

Een eigentijdse kantoorstoel nodig? Er valt veel te kiezen!

De zoektocht naar een professionele bureaustoel die lekker zit, er stijlvol uitziet en ergonomisch verantwoord is, is vaak lastiger dan veel zpp’ers, bedrijfsleiders en ondernemers denken. Qua soorten kantoorstoel is er namelijk een enorm aanbod. Denk alleen al aan de variatie qua prijzen, kleuren, maar ook wat soorten, functies en mogelijkheden betreft zijn er veel kantoorstoelen beschikbaar. Maar hoe bepaal je te midden van dat grote assortiment welke bureaustoel voor op kantoor voor jou de beste keuze is? Waar moet je als koper precies op letten bij het uitkiezen en aanschaffen van een betrouwbare en comfortabele kantoor stoel? Als je onderstaande stappenplan gebruikt, met cruciale aandachtspunten, vind je snel een professionele bureaustoel die voldoet aan jouw wensen!

1. Kies voor een representatieve en stijlvolle kantoorstoel

Als je en kantoor wilt inrichten, is het natuurlijk belangrijk dat het kantoor en strak en modern uitziet. Dat geldt zeker als je op kantoor zakenrelaties, klanten en/of collega’s ontvangt. Kies daarom in eerste instantie alleen voor een kantoor stoel met een representatief, strak en eigentijds design. Op kantoor wil het oog natuurlijk ook wat. En een stijlvolle bureaustoel op kantoor draagt in belangrijke mate bij aan de professionele uitstraling van jouw bedrijf.

2. Let op het zitcomfort van de door jou beoogde kantoorstoel

Belangrijk bij de keuze voor een professionele bureaustoel is de tijd die je doorbrengt op kantoor. Wanneer je veel op kantoor bent en lange dagen maakt, is het zitcomfort absoluut het belangrijkste punt van aandacht in het aankoopproces. Zorg ervoor dat je bij lange zituren sowieso een ergonomisch verantwoorde stoel koopt. Dit zijn stoelen die een prima zithouding hebben, zoals een bolling in de rugsteun, en voldoende verstelbaar zijn voor optimaal zitcomfort. Een tip: let op of de kantoor stoel die je wilt kopen voorzien is van een keurmerk. De twee keurmerken die voor veilige en ergonomisch verantwoorden kantoorstoelen worden gebruikt zijn het keurmerk NPR 1813 (een Nederlands keurmerk) en de Europese richtlijn voor betrouwbare en veilige stoelen NEN EN 1335.

4. Een kantoor stoel met verstelbare voetensteun biedt veel extra ondersteuning

Het is aan te raden om te kiezen voor een bureaustoel op kantoor die voorzien is van een verstelbare voetensteun. Bureaustoelen met efficiënte en kwalitatief goede voetensteunen zijn op meerdere manieren verstelbaar. Let erop dat de voetensteun van de stoel niet alleen in de hoogte te vertellen is, maar ook in een hoek versteld kan worden. Dit soort steunen zorgt ervoor dat je de voetenondersteuning perfect kunt afstemmen op jouw zithouding en daardoor veel langer comfortabel kan werken vanachter je bureau. Dus zonder dat je last krijgt van pijnlijke benen.

5. Houd de armleuningen van de bureaustoel in de gaten

Een bureaustoel zonder armleuningen is eigenlijk altijd een slechte keuze. Wanneer bureaustoelen geen armleuningen hebben, is de kans op het oplopen van RSI, armklachten en andere fysieke problemen een stuk groter. Er zal dan ook bijna geen zzp’er, kantoormedewerkers of thuiswerkers zijn die ervoor kiest om een stoel zonder armleuningen te kopen. Maar veel ondernemers weten niet dat er qua leuningsoorten veel variatie is. Zo zijn er minstens drie soorten armleuningen. De meest basic variant wordt is een leuning die niet verstelbaar is. Iets geavanceerder zijn stoelen met armleuningen die ook in de hoogte zijn te verstellen. Ten slotte zijn er, als je optimaal zitgemak wilt, nog armleuningen die niet alleen in de hoogte maar ook in een hoek te verstellen zijn.

Zoek je dus een echt professionele bureaustoel, dan is de keuze voor de laatste stoelsoort het beste dat je kunt doen.

6. Ga voor een rugleuning met de juiste bolling

Onmisbaar als je een prettige bureaustoel voor op kantoor zoekt, is een geavanceerde stoel met een goed ontworpen, dat wil zeggen ergonomische, rugleuning. Als er één lichaamsdeel is dat een goede ondersteuning nodig heeft tijdens langdurige zitsessies op kantoor, dan is het wel de rug.

Kies in elk geval voor een bureaustoel waarvan de rugleuning op meerdere manieren verstelbaar is: in de hoogte, maar ook qua hoek.

7. Besteed aandacht aan het zitvlak

Qua soort zitvlak valt er ook het nodige te kiezen. De bekendste soorten zitvlak zijn gemaakt van stof, van leer of (ook dat komt voor) van kunststof. Zoek je een stoel die gemakkelijk te onderhouden is en ook nog lekker zit, dan is een lederen zitvlak zonde twijfel de beste keuze.

Bureaustoelen met een leren zitting zien er niet alleen luxueus en modern uit, maar bieden ook veel comfort tijdens het werk. Fijn is ten slotte dat dit soort zittingen lang meegaan en gemakkelijk schoon te houden zijn.

Onze favoriete bureaustoelen van 2023

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

DXRacer Formula F08 - Gamestoel

DXRacer Formula F08 - Gamestoel