Tips voor jouw thuiswerkplek!

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tips voor jouw thuiswerkplek!

Een goed thuiskantoor is in tijden van thuis werken essentieel. Vaak werd de ruimte die nu wordt gebruikt als thuiswerkplek gebruikt als opslagplaats of computerkamer. Tegenwoordig is het heel normaal om thuis te werken en daarom een eigen ingerichte plek te hebben waar je rustig werken kan.

Als eerst is het een aanrader om wat inspiratie op te doen op bijvoorbeeld Pinterest waar mensen voorbeelden laten zien van hun eigen thuiskantoor. Voor jezelf is het handig om van te voren op te schrijven wat je belangrijk vindt om in je kantoor te hebben. Hierbij is het maken van onderscheid tussen een kantoor voor thuis en op locatie niet nodig, overal heb je namelijk een goede stoel en goed bureau nodig. Je moet namelijk net zo goed kunnen functioneren en wellicht is het thuis nog moeilijker om altijd productief te blijven.

Tips voor het kiezen van een bureau

Kijk allereerst naar de grootte van het bureau, een bureau bestellen kan je het best doen wanneer je weet binnen welke afmetingen het bureau moet passen. Daarnaast kan je ook kijken naar andere extraatjes. Het is handig als het bureau ook veel mogelijkheden heeft voor opbergruimtes en lades, zo kan je je papieren en andere spullen gemakkelijk ordenen. Niet iedereen hecht hier evenveel waarde aan, maar we kunnen niet ontkennen dat het handig blijft om gebruik te maken van meerdere bureaulades. Ook op het bureau zelf moet er goed met ruimte om worden gegaan. Het is jouw werkplek en moet deze plek dus overzichtelijk zijn.

Je moet goed zitten achter het bureau

Nadat je een bureau hebt gekocht en alle andere decoratie en benodigdheden is het allerbelangrijkste punt aangekomen: het kopen van een bureaustoel. Het is normaal dat je de tijd neemt voordat jij een keuze maakt voor de stoel. Ga gerust langs de winkel en probeer alle stoelen uit die jij interessant vindt. Ze moeten er natuurlijk niet alleen goed uitzien maar bijvoorbeeld ook ergonomisch zijn. De manier hoe deze stoel zit en jouw houding steunt is alles bepalend, dit kan zomaar rug en nekklachten voorkomen. Het zou dan ook raar zijn als je een bureaustoel zou kopen puur omdat deze er goed uitziet. De stoel moet ook goed verstelbaar zijn. Je wilt af en toe toch een beetje achterover leunen in de stoel en dan nog steeds in een comfortabele stoel zitten. Er zijn talloze verschillende stoelen, maar er zit er zeker weten één bij die bij jou past. Een populaire keuze van veel mensen zijn de trendy gamingstoelen. Deze stoelen zijn zeer comfortabel en hebben een perfecte hoofdsteun. Het is alleen de vraag of deze ook praktisch is voor iemand die achter zijn bureau werkt voor 8 uurtjes van

Andere bekeken ook