Vergelijk 1000+ bureaustoelen

Groot assortiment

Laagste prijzen

  • Home
  • >
  • Bureaustoel zonder rugleuning

Bureaustoel zonder rugleuning

Op zoek naar een nieuwe bureaustoel? Wist je dat een bureaustoel zonder rugleuning op veel vlakken eigenlijk een stuk beter voor je is? Steeds meer mensen maken gebruik van een bureaustoel zonder rugleuning en dit is uiteraard niet geheel zonder reden. Een dergelijke bureaustoel heeft namelijk toegevoegde waarde als het gaat om ergonomie. 

Hieronder lees je nader wat de voordelen van een dergelijke bureaustoel zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.


bureaustoel zonder rugleuning


ergonomische bureaustoel zonder rugleuning


Bekijk alle bureaustoelen zonder rugleuning

Waarom een ergonomische bureaustoel zonder rugleuning?

Een stoel zonder rugleuning brengt een aantal voordelen met zich mee. Deze zijn zowel ergonomisch als praktisch van aard. Hieronder lees je een aantal van deze voordelen.

Een eerste voordeel is het feit dat een ergonomische bureaustoel zonder rugleuning een actieve zithouding bevordert. Het is bijna onmogelijk om een uitgezakte en luie houding aan te nemen, nu je geen rugleuning hebt om tegenaan te leunen. Een ‘normale’ bureaustoel nodigt uit tot een passieve houding. Een bureaustoel zonder leuning doet dit niet en bevordert daarmee de productiviteit. Men spreekt ook wel van werkkrukken.

Een dergelijke ergonomische stoel zonder leuning is ook prettig voor je bekken, omdat deze gedwongen in een natuurlijke houding zullen vallen. Zo zal je niet snel last krijgen van beknellingen in je bovenbenen. Ook is duidelijk dat je bekken een wezenlijke rol spelen als het aankomt op de sturing van de lage rug en wervelkolom. Een juiste stand van de bekken, kan rugklachten dus voorkomen of verminderen.

Op praktisch vlak kan er ook wat gezegd worden voor een bureaustoel zonder leuning. Het gaat dan met name om de bewegingsvrijheid. Een stoel zonder rugleuning, zal namelijk ook geen armsteunen hebben. Hierdoor behoud je volledige bewegingsvrijheid en zit je niet ‘opgesloten’ in je stoel. Wanneer je meer bewegingsvrijheid hebt, zal je hier ook sneller gebruik van maken. Zo beweeg je zelfs in je bureaustoel nog een beetje; de meeste mensen bewegen op een gemiddelde dag namelijk veel te weinig.

Waar op letten?

Overtuigd van de toegevoegde waarde van een ergonomische bureaustoel zonder leuning? Dan is het tijd om er eentje uit te zoeken. Er zijn veel soorten en varianten op de markt, maar welke moet je kiezen? Uiteindelijk komt het natuurlijk aan op wat jij het prettigst vindt zitten. Hieronder vind je een aantal relevante gezichtspunten die je mee kunt nemen bij het uitzoeken van een nieuwe bureaustoel zonder rugleuning.

1. Let op de bouwkwaliteit

Er zijn veel bureaustoelen zonder rugleuning op de markt; je vindt ze zowel goedkoop als duur. Als het gaat om (goede) stoelen geldt: goedkoop is duurkoop. Kies een stoel die solide aanvoelt, zodat deze nog lang mee kan gaan. Een nieuwe bureaustoel koop je niet vaak, kies dus direct een goede.

2. Afstelbaarheid

Aan een ergonomische stoel zonder leuning valt natuurlijk niet heel veel te verstellen. Zorg daarom dat de dingen die je wél kunt verstellen, voldoende verstelbaar zijn. Komt de bureaustoel bijvoorbeeld hoog genoeg en kent het de mogelijkheid om de wieltjes te blokkeren? Wat je hierbij nodig hebt, hangt natuurlijk af van je eigen wensen en voorkeuren.

3. Zorg dat de stoel bij je past

Het behoeft natuurlijk amper uitleg dat ieder mens anders is als het aankomt op lichaam. Onafhankelijk van de kwaliteit, zal niet elke ergonomische bureaustoel zonder rugleuning bij je passen. Als je een specifieke stoel niet lekker vindt zitten, dan past deze simpelweg niet bij je. Probeer dan een andere uit; uiteindelijk zal je een stoel vinden die goed aansluit op je lichaam.

Onze favoriete bureaustoelen van 2023

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

DXRacer Formula F08 - Gamestoel

DXRacer Formula F08 - Gamestoel

ALLEEN VANDAAG:
kortingen tot 70% bij Bol.com op bureaustoelen! OP=OP