Vergelijk 1000+ bureaustoelen

Groot assortiment

Laagste prijzen

  • Home
  • >
  • Ergonomische werkkruk kopen?

Ergonomische werkkruk kopen?

Een werkkruk, in het jargon ook wel bekend als werkplaatskruk, is een kruk die in werkplaatsen en magazijnen gebruikt wordt om als werknemer goed aan een werktafel te kunnen werken. Meestal betreft het krukken met vier vaste poten. Maar werkkrukken zijn ook beschikbaar in uitvoeringen die voorzien zijn van handige wielen, zoals zwenkwielen of vaste wielen. 

Een van de meest populaire soorten werkkrukken van dit moment, waarvoer je verderop meer kunt lezen, is de ergonomisch vormgegeven werkkruk.

Op zoek naar een ergonomische werkdruk? Hier vind je het allergrootste aanbod. Bekijk hier alle werkkruk aanbiedingen van dit moment! 


bureaustoel zonder rugleuning


ergonomische bureaustoel zonder rugleuning


Bekijk alle werkkrukken

Waarom een werkkruk?

Het gebruik van werkkrukken in een werkplaats heeft op uitlopende niveaus echte meerwaarde. Een eerste goede reden om een werkplaats van sterke en lekker zittende werkkrukken te voorzien, is om jouw medewerkers te helpen om comfortabel hun werkzaamheden uit te voeren. Zeker als er veel gewerkt wordt met werkbanken en werktafels, is een werkkruk onmisbaar voor werknemers om in de juiste houding aan het werk te gaan.

In de tweede plaats zijn werkkrukken ideaal omdat ze relatief licht en mobiel zijn. Ze zijn dan ook gemakkelijk verplaatsbaar. Dat geldt natuurlijk zeker als je voor een werkkruk gaat die voorzien is van stevige wielen. In een werkplaats is het belangrijk om goed mobiel te zijn, bijvoorbeeld om snel gereedschappen en materialen te kunnen pakken. Een moderne en ergonomisch ontworpen werkkruk helpt hier enorm bij en maakt het werk een stuk eenvoudiger.

Verder is een echt pluspunt van goede werkkrukken de gezondheidsvoordelen die ze opleveren. Kies je voor een werkkruk die stabiel staat en een goed ergonomisch zitvlak heeft, dan heb je de garantie dat degene die de kruk gebruikt geen last krijgt van zijn of haar spieren, benen, rug en nek. Maar wat kenmerkt ergonomisch verantwoorde werkkrukken precies?

Ergonomische werkkruk: kan dat?

Ergonomische krukken voor in een werkplaats staan zoals gezegd stevig en stabiel. Of ze nu voorzien zijn van vaste poten of wielen hebben: een ergonomisch ontworpen werkkruk zwabbert niet en staat stabiel op de ondergrond. Ook hebben ze geen rugleuning.

Typerend voor een ergonomische werkkruk is verder dat deze zo ontwikkeld zijn, dat ze verstelbaar zijn in de hoogte en qua hoek. Belangrijk bij comfortabel zittende werkkrukken is dat je je benen in een goede hoek van negentig graden op de grond kunt zetten. Bij ergonomische werkkrukken is dit geen enkel probleem en kun je de kruk precies zo afstellen als je wenst.


Bekijk alle ergonomische werkkrukken

Een werkkruk op wielen: wat kun je hier eigenlijk mee?

Naast werkkrukken met en ergonomisch design, is er nog de werkkruk op wielen. Deze werkkrukken zijn ideaal, omdat ze erg mobiel zijn. Zeker in werkplaatsen waar je mobiel wilt zijn om materialen en gereedschappen te kunnen pakken, is een kruk op wielen noodzakelijk. Belangrijk is daarbij wel dat de wielen robuust en stevig zijn. Ze mogen niet bij het minste of geringst afbreken of krom gaan staan. 

Want aan een werkkruk die niet meer goed rijdt of die niet soepel verplaatsbaar is, heb je eigenlijk helemaal niets. Kies daarom voor echte kwaliteit als je op zoek bent naar werkkrukken die voorzien zijn van wielen.

Voor receptiewerk worden vaak hoge bureaustoelen gebruikt.

Profiteer van een actuele werkkruk aanbieding

Waarom zou je te veel betalen voor een goede werkkruk? De vraag stellen is hem beantwoorden. Door jouw werkkrukken te kopen bij een gespecialiseerde outletwinkel voor stoelen, krukken en ander meubilair, kun je flink besparen op deze vaak prijzige investering.

Ga daarom nu naar onze webwinkel en profiteer van de voor jou perfecte werkkruk aanbieding. Zeker als je een onderneming hebt met veel personeel kun je behoorlijk bezuinigen op de kosten voor werkkrukken. In ons assortiment vind je een breed aanbod van de meest voordelige én kwalitatief beste werkkrukken die op dit moment in de meubelbranche verkrijgbaar zijn. Neem bij vragen zonder aarzelen contact op met onze ervaren receptionisten!

Onze favoriete bureaustoelen van 2023

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

LifeGoods Ergonomische Bureaustoel

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

Gispen Zinn Smart Bureaustoel 2.0

DXRacer Formula F08 - Gamestoel

DXRacer Formula F08 - Gamestoel