Hoe bereik je de juiste houding op je bureaustoel?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe bereik je de juiste houding op je bureaustoel?

Een goede zithouding is belangrijk. Wanneer je geen goede zithouding aanhoudt, krijg je binnen de kortste keren lichamelijke klachten. Een verkeerde zithouding zorgt voor een pijnlijke rug en pijn in de nek en schouders. Kortom, een goede zithouding is ontzettend belangrijk om je lichaam gezond te houden. Daarom is het van groot belang om er werk te maken. In dit artikel kom je erachter hoe je de juist zithouding bereikt op je bureaustoel. Start vanaf vandaag met het verbeteren van je houding. Hoe je dat doet, lees je verderop in het artikel. 

Neem een goede houding aan

Voorkom nek- en rugklachten door je wervelkolom in een neutrale positie te houden. Dit bereik je als je oren, schouders en heupen in één rechte lijn naar beneden staan. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk rechtop zit, terwijl je een holling in de lage rug houdt. Zo voorkom je dat je je niet fit voelt na een lange dag werken. 

Zorg voor voldoende beweging

Loop daarnaast ook af en toe een rondje of maak een buiten korte wandeling. Door regelmatig te bewegen en een goede houding aan te nemen, voorkom je rugproblemen en krijg je meer energie.

Stel je bureaustoel in op de juiste hoogte

Een bureaustoel is het belangrijkste onderdeel van een goede zithouding. Stel de hoogte van je bureaustoel zo in, dat je met beide voeten bij de grond kunt en je heupen nét iets hoger zijn dan je knieën. Zet je rugleuning rechtop en zorg dat de bolling van de rugleuning in de holling van je rug valt. Stel daarnaast beide armsteunen op gelijke hoogte in, zodat je onderarmen erop kunnen rusten.

Let op je schouders

Je schouders kunnen na een aantal uur in een verkeerde zithouding behoorlijk stroef aanvoelen. Zorg ervoor dat je schouders lichtelijk tegen de achterkant van je bureaustoel aankomt. Hierdoor krijg je een goede zithouding en voorkom je gespannen en pijnlijke schouders. 

Pas je bureau werkplek aan naar je zithouding

Een goede zithouding gaat niet alleen gepaard met de juiste hoogte van de stoel. Het is een combinatie van een stoel en het bureau waar je aan werkt. Het is belangrijk dat je bureau op de juiste hoogte staat ingesteld. Bepaal de hoogte van je bureau door het op dezelfde hoogte van je armleuningen af te stellen. Door je bureau af te stellen, zorg je voor een comfortabel gevoel tijdens het werken. 

Andere bekeken ook