Secretlab TITAN Evo Review

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Secretlab TITAN Evo Review

Onze Secretlab TITAN Evo ervaring

Secretlab Titan Evo review

Onze score

De Secretlab TITAN Evo biedt een indrukwekkende mix van comfort, stijl en aanpasbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel gamers als kantoormedewerkers. Met zijn ergonomische ontwerp, hoogwaardige materialen en uitgebreide verstelmogelijkheden rechtvaardigt deze stoel zeker zijn prijskaartje.

In onze ervaring biedt de TITAN Evo een luxe zitervaring met uitstekende lenden- en rugsteun, hoewel sommige gebruikers de armsteunen als enigszins gammel ervaren. Over het algemeen is de TITAN Evo een solide investering voor wie op zoek is naar een duurzame en comfortabele gamestoel.

Elke gamer kent ze wel: de gaming stoelen van Secretlab. Of je nu op Twitch of op Youtube bezig bent met gaming, de kans is groot dat je het merk Secretlab wel eens hebt gezien.

Secretlab is ontzettend actief in de gaming wereld. Zo sponsoren zij verschillende gamers, evenementen en verschillende Twitch streamers. Maar hoe goed zijn de producten van Secretlab nu eigenlijk?

In deze Secretlab TITAN Evo review hebben wij onderzoek gedaan naar de bekendste gaming stoel van Secretlab: de Secretlab TITAN Evo. We hebben op een kritische manier gekeken naar deze gaming stoel. Hoe goed is deze stoel daadwerkelijk? Je leest het in dit artikel! 


Onze review in het kort

Voordelen Secretlab TITAN Evo

 • De stoel heeft een erg stoer en mooi ontwerp
 • Ergonomisch ontwerp met verstelbare lenden- en rugsteun voor ultiem comfort.
 • Je hebt de keuze uit drie maten waardoor je dit perfect kan afstellen naar je eigen voorkeur
 • Uitstekende bouwkwaliteit met duurzame materialen voor een langdurige investering.
 • Uitgebreide verstelmogelijkheden, inclusief 4D-verstelbare armleuningen en kantel- en ligmechanismen van 165 graden.
 • Vijf jaar garantie voor gemoedsrust en extra duurzaamheid.
 • Heeft verwisselbare armleuningen en een afneembaar magnetisch hoofdkussen van traagschuim

Nadelen Secretlab TITAN Evo

 • De stoel is aardig prijzig in verhouding met andere, soortgelijke stoelen
 • De knop voor het aanpassen van de spanning van het kantelmechanisme kan lastig te bereiken zijn.

Wat is Secretlab?

Secretlab is ontstaan uit de passie van twee vrienden, Ian en Alaric, die een gemeenschappelijke liefde deelden voor gaming en design. In 2014 besloten ze om hun krachten te bundelen en een gamingstoel te creëren die niet alleen stijlvol was, maar ook comfortabel en ergonomisch verantwoord.

Hun eerste ontwerp, de Secretlab Throne, werd al snel een hit vanwege zijn innovatieve design en hoogwaardige materialen. Sindsdien heeft Secretlab een reputatie opgebouwd als een van de beste merken op het gebied van gamingstoelen, met een breed scala aan modellen die geschikt zijn voor iedereen.

Door voortdurend te innoveren en te luisteren naar de feedback van hun klanten, heeft Secretlab zich weten te vestigen als een van de meest vertrouwde namen in de industrie. Hun toewijding aan de beste kwaliteit en vakmanschap blijft ongeëvenaard, en ze blijven streven naar het creëren van de ultieme zitcomfort over de hele wereld.


Secretlab TITAN Evo Review

In deze sectie van deze Secretlab review gaan we in op verschillende aspecten van deze gamestoel. We hebben deze stoel thuis staan en zelf getest. 

Wij hebben deze stoel beoordeeld op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar de kwaliteit van het materiaal, het design, de verstelbaarheid, verstelbaarheid, verschillende maten en natuurlijk de ervaringen van andere. 


Uitpakken en in elkaar zetten

Bij het ontvangen van de stoel waren we aangenaam verrast.  De stoel kwam in een verrassend compacte doos opgestuurd. Het in elkaar zetten van de stoel verliep moeiteloos, mede dankzij de intuïtieve handleiding en heldere instructies. De materialen voelden zwaar en hoogwaardig aan, en gaven meteen een gevoel van kwaliteit.


Design & Materiaal

Het design van Secretlab stoelen, waaronder de Secretlab TITAN Evo, schittert echt op de markt van gamestoelen. De variatie in uitvoeringsmogelijkheden is enorm, met tientallen keuzes die aansluiten bij verschillende smaken en voorkeuren. Zo zijn er enorm veel uitvoeringen voor mensen die enthousiast zijn over gaming, zoals stoelen met het thema van verschillende games en verschillende esports teams.

Dit gezegd hebbende zijn wij op kantoor niet echt gamers en voelen ons ook niet aangetrokken door deze esthetiek. We hebben liever een subtiele, elegante design voor een stoel waar we goed productief in kunnen zijn. Hierom hebben wij gekozen voor de Stealth Edition met NEO hybride kunstleer. Dit is zowel zacht als soepel en geeft een hele mooie glans aan de TITAN Evo.

Hiernaast kan je qua bekleding ook nog kiezen voor de materialen SoftWeave Plus en NAPA leer, geweldige keuzes die een moderne en stijlvolle uitstraling bieden zonder overdreven te zijn. Dit kun je echter zelf samenstellen, dus je kunt met alle materialen jouw favoriete esthetiek samenstellen.

De binnenkant van de stoel is overigens gemaakt van koud, uithardend schuim. Hier hebben ze zelfs een patent op aangevraagd! Dit zorgt voor een optimaal balans en een soort wiegend gevoel wanneer je erop zit. De gewichtsverdeling is hierdoor ook gelijkmatig wat weer zorgt voor een maximale drukontlasting.

Kortom, het design van de Secretlab TITAN Evo is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook een breed scala aan keuzes om aan verschillende smaken en voorkeuren te voldoen.


Meer informatie weten over de Secretlab TITAN Evo? Bekijk de specificaties op de website van Secretlab


Comfort

Ergonomie

Het ergonomische design van de Secretlab TITAN Evo plaatst het merk op een voorsprong ten opzichte van andere race gamestoelen. Met ingebouwde lendensteun die zowel in diepte als hoogte verstelbaar is, biedt de TITAN Evo een ongeëvenaarde mate van aanpasbaarheid voor een comfortabele zitervaring. De mogelijkheid om de stoel te verkrijgen in verschillende maatvoeringen verhoogt nog verder de kans om de perfecte pasvorm te vinden.

Voorheen ervoeren gebruikers enkele problemen met de lendensteun, vooral vanwege het ontbreken van hoogteverstelling. Met de Evo series en zijn vernieuwde specificaties zijn deze problemen verholpen. De Secretlab TITAN Evo biedt hierom een veelzijdige optie voor gamers in het ondersteunen van de natuurlijke kromming van de rug, ook al zal een specialistische bureaustoel hier vaak beter in zijn.

Hoofd- en rugsteun

Met de vernieuwde lendensteun kunnen gebruikers nu zowel de diepte als de hoogte naar wens aanpassen, waardoor een optimale rugondersteuning wordt geboden die is afgestemd op individuele lengte en voorkeuren.

Secretlab heeft altijd een voorsprong gehad op het gebied van rugondersteuning in de gamestoelwereld, en de TITAN Evo vergroot deze kloof nog verder. In tegenstelling tot veel andere merken die kiezen voor een kussen met lendensteun, biedt de TITAN Evo een rugsteun die essentieel is voor mensen die gevoelig zijn voor rugpijn.

Wat betreft de hoofdsteun, maakt de overstap naar een magnetisch kussen van traagschuim het mogelijk om het kussen gemakkelijk in elke gewenste positie te plaatsen. Hoewel deze innovatie een verbetering is ten opzichte van eerdere modellen, hebben sommige gebruikers gemeld dat de magneten niet sterk genoeg zijn, waardoor het kussen bij beweging kan verschuiven. Dit kan na verloop van tijd hinderlijk zijn, maar doet geen afbreuk aan de algehele kwaliteit en comfort van de stoel.

Armsteunen

De armsteunen van de Secretlab TITAN Evo bieden 4D-verstelbaarheid, waardoor gebruikers verschillende standen kunnen instellen voor verschillende taken. Er is niet veel veranderd op dit vlak ten opzichte van de vorige editie, maar een nieuwe toevoeging aan de TITAN Evo zijn afneembare magnetisch armsteunkussens, waarmee gebruikers de mogelijkheid hebben om kussens van ander materiaal te verwisselen in de toekomst.

Dit is enorm fijn voor de personalisatie, maar is ook een sterk staaltje duurzaamheid voor als de armleuningen na een aantal jaar gebruikt te zijn uiteindelijk versleten zijn. Zo kun je deze elementen gemakkelijk vervangen of een upgrade doen zonder veel pijn en moeite.

Onze comfort review

Met zijn uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en veelzijdigheid is de TITAN Evo een solide keuze voor gamers die comfort en ondersteuning tijdens lange speelsessies waarderen. In onze ervaring is deze stoel ook een uitstekende keus als bureaustoel. Wij zitten langer dan 6 uur per achter ons bureau voor ons werk en onze stoelen moeten dus ook goede lendensteun en rugsteun geven.

Ik kon de bouwkwaliteit van deze stoel erg waarderen. Het onderstel van de stoel is relatief zwaar en voelt hierdoor erg fijn en stevig wanneer je erin zit. Door de aluminium wieltjes gaat de stoel niet schuiven, maar rolt hij gewoon over de vloer. De zachte zitting en het magnetisch hoofdkussen zijn geweldig, en door de uitstekende rugsteun vind ik dit meer dan een prima stoel voor gaming en voor op kantoor.Meer informatie weten over de Secretlab TITAN Evo? Bekijk de specificaties op de website van Secretlab


Verstelbaarheid

De Secretlab TITAN Evo heeft enorm veel instelmogelijkheden en geeft je enorm veel opties om je de gaming stoel eigen te maken. Deze stoel biedt alles wat je van een premium gamestoel kan verwachten.

Armleuningen

Met de 4-D armleuningverstelling kun je de armleuningen van de TITAN Evo eenvoudig aanpassen aan jouw voorkeur. Wat je ook doet, de armsteunen kunnen best gemakkelijk worden ingesteld op de gewenste hoogte, hoek en positie.

Verschillende online reviews die wij tegenkwamen vonden de armsteunen het zwakste stukje bouwkwaliteit door een kleine wiebeling of gebrek aan stabiliteit. Wij zijn dit zelf niet tegengekomen, maar hier kun je wel rekening mee houden. De verstelmechanismen van de armleuningen waren goed te gebruiken en werkten naar behoren.

Rugleuning

De kantel- en ligmechanismen van de TITAN Evo zijn nog een voorbeeld van de goede bouwkwaliteit. Het kantelen en achteroverleunen kunnen afzonderlijk worden ingesteld met handige hendels, en de spanning van het kantelmechanisme kan worden aangepast met een knop onder de stoel. Dit kan echter lastig zijn, omdat de knop niet heel goed te bereiken is.

Met de mogelijkheid om bijna evenwijdig met de vloer te liggen, biedt de stoel een ideale loungende ervaring, voor mensen die dat fijn vinden. Zelf zit ik niet graag met de rugleuning zo ver naar achter, maar het is een fijne optie om te hebben voor een luie dag. 


Maten

Goed, we hebben het eerder ook al even gehad over de maten. Maar er zijn dus drie maten beschikbaar waarin je de stoelen kan kopen: small, regular en ook large. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende maten en voor wie deze geschikt zijn.

 • Small: mensen kleiner dan 169 centimeter die minder wegen dan 90 kilo
 • Regular: mensen tussen de 170 en 189 centimeter die minder wegen dan 100 kilo
 • XL: mensen tussen de 181 en 205 centimeter die tussen de 80 en 180 kilo wegen 

Deze stoelen zijn dus geschikt voor vrijwel iedereen van ieder gewicht en formaat. Daar hoef je je dus niet druk over te maken!

Iets wat we bij andere reviews wel zagen was dat het aanbevolen formaat voor sommige mensen niet overeenkwam. Dit was voornamelijk zo in het overlappende gebied van de Regular en de XL stoel. Wij hebben dit probleem niet ervaren, maar lees je goed in en kijk of je de kans kan pakken om even een test zitje te doen. 


Kosten

Tot slot willen we in deze Secretlab TITAN Evo Review nog even ingaan op de kosten van zo’n stoel. De stoel heeft allerlei soorten indrukwekkende features en luxe comfortelementen. Dus wat kost zo’n stoel dan precies? De prijs begint vanaf 549 euro.

Vervolgens kan je deze stoel zelf aanpassen. Zo kan je het materiaal kiezen, het uiterlijk, formaat en kan je nog meer extra's en accessoires zoals extra armsteuntjes en schoonmaakdoekjes toevoegen. Echter kan dit natuurlijk opstapelen tot een behoorlijk bedrag. Je krijgt daar wel een enorm luxe stoel voor terug waar je heel erg lang van kan genieten. Zo is de garantie vijf jaar. Dat is voor een gamestoel toch best wel lang.


Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat de Secretlab TITAN Evo een indrukwekkende gamestoel is die voldoet aan de hoge verwachtingen op het gebied van comfort en stijl. Met zijn uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en hoogwaardige materialen biedt de TITAN Evo een geweldige zitervaring die zowel ergonomisch verantwoord als esthetisch aantrekkelijk is.

Het design van de stoel is een van zijn grootste troeven, met een breed scala aan uitvoeringsmogelijkheden die aansluiten bij verschillende smaken en voorkeuren. Van de subtiele Stealth Edition tot de opvallende thema-ontwerpen, er is iedereen wat. Bovendien biedt het ergonomische ontwerp van de TITAN Evo een uitstekende rug- en lendensteun, waardoor gebruikers comfortabel kunnen blijven, zelfs tijdens lange speelsessies of werkdagen.

Ongeacht dat de armsteunen voor sommigen enigszins gammel aanvoelen, en de prijs aan de hoge kant is, wegen deze minpunten niet op tegen de algehele kwaliteit en prestaties van de stoel. Met zijn solide bouwkwaliteit, uitstekende verstelmogelijkheden en luxe comfortelementen rechtvaardigt de TITAN Evo zeker zijn prijskaartje.

De verschillende maten waarin de stoel verkrijgbaar is, maken hem geschikt voor een breed scala aan gebruikers, terwijl de optie om de stoel verder aan te passen aan persoonlijke voorkeuren zorgt voor een echt op maat gemaakte ervaring.

Wij hebben erg genoten van het testen van deze stoel. Hij is comfortabel en is een echte upgrade wanneer we hem in vergelijking stellen met de vorige bureaustoelen die we gebruikt hebben. Het feit dat de stoel lekker stevig aanvoelt, de fijne lendensteun en rugleuning en de zachte zitting zorgen voor een stoel die enorm fijn is voor elk doel waarvoor je hem gebruikt, ook al is hij origineel bedoeld voor gamen.

Hoewel de aanschaf van een Secretlab TITAN Evo een investering kan zijn, is het belangrijk om de langetermijnvoordelen in overweging te nemen, waaronder de uitgebreide garantie en duurzaamheid van de stoel. Kortom, voor wie op zoek is naar een hoogwaardige gamestoel die comfort, stijl en duurzaamheid combineert, is de Secretlab TITAN Evo zeker het overwegen waard. Het zonder twijfel de beste gamestoel die wij tot nu toe getest hebben. 


Heb je interesse in de Secretlab TITAN Evo? Kijk hier dan verder!


Veelgestelde vragen 

Is Secretlab TITAN Evo een goede gaming chair?

De gaming chair van Secretlab is van zeer goede kwaliteit. Zo vormt de stoel zich naar je lichaam en is deze gemaakt van erg comfortabel materiaal. Ook kan je de stoel pimpen met toffe extra’s zoals een magnetische hoofdsteun.

Waarom zou je kiezen voor een gaming stoel van Secretlab?

De Secretlab gaming stoel geeft jou een echt persoonlijke ervaring. Je kan deze eigenlijk vrijwel ontwerpen zoals je zelf wil met veel verschillende kleuren en extra’s om uit te kiezen.

Andere bekeken ook