Tips bij het inrichten van een kleine kantoorruimte

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tips bij het inrichten van een kleine kantoorruimte

Eindelijk heb je de knoop doorgehakt. Binnenkort ontvang je de sleutels van je eerste kantoorruimte buitenshuis. Wauw, wat een ongelooflijk grote stap! Teken dat je bedrijf het goed doet, maar ook dat je klaar bent om verder te groeien en nog meer te investeren in je onderneming. Met een Amsterdams kantoor op jouw naam, wordt het ook tijd om over andere praktische zaken na te denken. Want hoe ga je jouw eigen plekje inrichten? 

De kans is groot dat een eerste kantoor nog niet al te veel ruimte bevat. Dat hoeft ook niet. Er moet nog ruimte voor verdere groei zijn. Zolang er maar voldoende ruimte is om je werk te kunnen doen. Een goede inrichting speelt hier een belangrijke rol bij. Maar waar moet je aan denken bij het inrichten van een kleine kantoorruimte? In dit artikel zetten we enkele handige tips op een rij. 

Let op de ergonomie 

Ergonomisch werken is ongelooflijk belangrijk. Het verlaagt niet alleen de kans op lichamelijke ongemakken, maar het is ook nog eens bewezen effectief voor de productiviteit. Daarom is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Ook bij het inrichten van een kleine kantoorruimte. 


Als we denken aan ergonomie, dan denken we vooral aan de belangrijkste kantoormeubelen. Het bureau en de bureaustoel. Belangrijk is dat deze in hoogte verstelbaar zijn en dat ze jou stimuleren om de juiste zithouding aan te nemen. Bij ergonomie moet je ook denken aan de luchtkwaliteit. Je moet er alles aan doen om een gezonde en stimulerende werkomgeving te creëren. 


Natuurlijk speelt ook het soort kantoorruimte hier een belangrijke rol bij. Als je kiest voor een mooi kantoor in Amsterdam-Zuidoost, dan is het ook belangrijk dat je goed kijkt naar wat voor type ruimte het is. Het is bijvoorbeeld goed om na te gaan of de eigenaar van dit kantoor er alles aan doet om de ruimte te isoleren, voor voldoende ventilatiemogelijkheden te zorgen en dit dus een prettige werkplek wordt. Houd hier dus echt rekening mee bij het zoeken naar een kantoorruimte. De juiste omgeving is al het halve werk. 

Gebruik multifunctionele meubels 

In een kleine ruimte is het belangrijk om zo creatief mogelijk te denken. Alleen dan kun je alle beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van multifunctionele meubels. Bijvoorbeeld een bureau met extra lades en kastjes. Als dit bureau al heel veel opbergruimte verschaft, dan betekent dit wellicht ook dat er geen kasten elders in de ruimte nodig zijn. 

Je kunt er ook voor kiezen om meubels op maat te laten maken. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om meer met de hoogte van de ruimte te doen. 

Zorg voor voldoende licht 


Een lichte ruimte oogt direct veel groter. Investeer daarom in de juiste verlichting en gebruik lichte kleuren op de muren en op de meubels en accessoires. Hierbij kun je ook denken aan het slim gebruiken van daglicht. Bijvoorbeeld door de juiste raambekleding in te zetten. Hierdoor zal de werkruimte er veel groter uit gaan zien. 

ALLEEN VANDAAG:
kortingen tot 70% bij Bol.com op bureaustoelen! OP=OP