Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaulamp?

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaulamp?

Tegenwoordig hebben we er allemaal zo nu en dan mee te maken: thuiswerken. Om de thuiswerkplek zo optimaal mogelijk te maken moet je natuurlijk een goede bureaustoel hebben, de juiste laptop en alles wat op papier staat goed kunnen lezen.  Wat is er daarbij belangrijk? Licht! 

Bureaulamp

Het hebben van een goede bureaulamp is cruciaal. Goed licht helpt om meer te zien en om een beetje wakker te kunnen blijven. Het hebben van een goede lamp is belangrijk om in een goede stemming te blijven. Ook om je te kunnen blijven concentreren is goed licht een must. Door een goede lamp op je bureau kan je tot in de late uurtjes door blijven werken als dat moet. Door het licht heb je nog de energie om je taken af te maken. 

Design

Het design van een bureaulamp is voor sommige mensen belangrijk, zo moet het bijvoorbeeld bij de rest van het interieur van het huis passen. Of bij het interieur van het kantoor waar je werkt. Gelukkig is er keuze uit veel verschillende designs en is er voor ieder wat wils. Groot, klein, lang, kort, wit, zwart, noem maar op. 

De lamp

Wat misschien nog wel het belangrijkste is van alles is natuurlijk het soort licht wat er in de bureaulamp zit. Zit er een gloeilamp in, dan heb je wat warmer licht maar kost het meer stroom. Het is dan beter om een bureaulamp te kopen met LED spots. LED spots hebben minder stroom per minuut nodig, hierdoor bespaar je dus elektriciteit als je veel achter je bureau zit. Een LED spot kan je ook dimmend maken. Als je een bureaulamp koopt met een ingebouwde dimmer daarop, zit er hoogst waarschijnlijk een LED spot in. Het is dan mogelijk om het licht harder en zachter te doen. Zo kan je de lamp afstellen op het moment van de dag. Stel het is ochtend dan is het meestal heel licht, dan zet je het licht wat zachter. In de avond kan je hem wat harder zetten omdat het dan wat donkerder wordt. 

LED spots

LED spots worden tegenwoordig steeds vaker in ieder huis gebruikt. Dit omdat ze energiebesparend zijn en meer sfeer kunnen bieden. Onder andere omdat ze dus de mogelijkheid hebben om te dimmen, zoals al eerder genoemd. Je hebt ze ook met verschillende kleuren lampen. Zo kan je een kleurrijke sfeer in huis brengen. Er zijn veel verschillende soorten waarvan de een meer elektriciteit gebruikt dan de ander. LED spots zijn dus een breed begrip in de wereld van lampen. 

Andere bekeken ook